Εξηγήσεις για το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα με τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε το πρωί της Τετάρτης (3/7) ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε: «Το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Προς διαγραφή


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Αυγενάκης είναι πολύ πιθανό να διαγραφεί, ενώ αναμένεται η σχετική απόφαση Μητσοτάκη, που θα δείχνει την έξοδο στον βουλευτή Ηρακλείου.

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του αλλά μετέβη και στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από το γραφείο του οποίου εξήλθε δίχως να δηλώσει κάτι. Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών κράτησε 10 λεπτά.



Το βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη



Η συγγνώμη Αυγενάκη



«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.



Με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε ότι: «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό ''άγριου ξυλοδαρμού'', ''λιποθυμιών'', ''χειροδικιών'' από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας, ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».




Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fn8swah8tl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fo7f2trto9)

Το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη, επί του θέματος τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις και διαμηνύοντας μεταξύ άλλων: «Θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία και συμπεριφορές "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" δεν είναι αποδεκτές».

Στη συνέχεια, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώθηκε για τη δήλωση του κ. Αυγενάκη, σχολίασε: «Νομίζω, θα επανέλθουμε». 

Κεχαγιά: Ζητά την άμεση αποπομπή και διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη

Την άμεση αποπομπή και διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τον πρώην υπουργό να επιτίθεται σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επισημαίνοντας: «Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

Διαβάστε ακόμα: Κεχαγιά: Ζητά την άμεση αποπομπή και διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη, μετά το περιστατικό στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Σύσσωμη η αντίδραση της αντιπολίτευσης

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με σχετικές ανακοινώσεις τους ζητούν την άμεση αποπομπή του βουλευτή, για τον οποίο δηλώνουν ότι η συγγνώμη του ένα 24ωρο αφότου κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Διαβάστε ακόμα: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το επεισόδιο με τον Αυγενάκη - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά ζητούν την παραίτησή του