Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για την διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ, μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα με τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Αναμένεται να διαγραφεί από το πειθαρχικό του κόμματος και στην πορεία, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας θα ανακοινώσει την διαγραφή του από την Βουλή.

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του αλλά μετέβη και στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από το γραφείο του οποίου εξήλθε δίχως να δηλώσει κάτι. Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών κράτησε 10 λεπτά.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στην Βουλή, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό Αυγενάκη από συνεδριάσεις της Βουλής και την επιβολή μομφής «για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Θα ανακοινώσω κάποιες αποφασεις που είναι απαραίτητο να ληφθούν για να προασπισουμε το κύρος του Κοινοβουλίου». Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, στη «συγγνώμη» την οποία του ζήτησε, ωστόσο σημείωσε πως η συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν «απαράδεκτη», είπε πως «δεν μπορώ να δεχτώ τη συγγνώμη», προσθέτοντας πως «είχε την υποχρέωση να προασπίσει το κύρος ενός θεσμού τον οποίο υπηρετούμε». «Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου».



Η συγγνώμη Αυγενάκη


«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε ότι: «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό ''άγριου ξυλοδαρμού'', ''λιποθυμιών'', ''χειροδικιών'' από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας, ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».




Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fn8swah8tl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fo7f2trto9)

Η επιβεβαίωση του Big Mouth 

Όπως είχε αποκαλύψει την Δευτέρα 2/7 το Big Mouth, ένα θερμό επεισόδιο στο «Ελ. Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή έναν τέως υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος και είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το οποίο επικαλείται ως μάρτυρες εργαζόμενους του αεροδρομίου, ο συγκεκριμένος πολιτικός που έχασε την θέση του στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό ταξίδευε για την Κρήτη, όμως μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση.

Αυτό, δε, συνέβη, παρόλο που υπήρξαν τρεις αναγγελίες με το επώνυμό του, χωρίς να εμφανιστεί στην έξοδο, κάτι που τελικά έκανε με αρκετή ώρα καθυστέρηση. Όταν,δε, το έπραξε, άρχισε να φωνάζει, με τους υπαλλήλους να καλούν την αστυνομία. Ωστόσο, δεν άλλαξε και κάτι, με τον τέως υπουργό - σύμφωνα πάντα με τη στήλη - να συνεχίζει να πουλά τσαμπουκά, απειλώντας έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει, φωνάζοντας «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Τα παραπάνω έχουν βιντεοσκοπηθεί και το υλικό μπορεί να φτάσει μέχρι και το Μαξίμου, με τη στήλη να σημειώνει με νόημα πως ο συγκεκριμένος πολιτικός «μάλλον τελεί σε σύγχυση, μετά την κυβερνητική αναδόμησή του».

 

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Εντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης για το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον πρώην υπουργοό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με σχετικές ανακοινώσεις τους ζήτησαν την άμεση αποπομπή του βουλευτή, για τον οποίο δηλώνουν ότι η συγγνώμη του ένα 24ωρο αφότου κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ. 

*Διαβάστε ακόμα: Αυγενάκης για περιστατικό στο αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος'': ''Ζητώ συγγνώμη - Ήταν μόνο λεκτική ένταση''


ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγγνώμη του δεν πείθει» 

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη» σχολιάζει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες ενέργειες, ενώ σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός «μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές που υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον Αυγενάκη»

Δεν πείθει η συγγνώμη του κ. Αυγενάκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για καταδικαστέα συμπεριφορά.

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι απολύτως καταδικαστέα. Η 'συγγνώμη' του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέα Αριστερά: Η καταγγελία ήταν συγκλονιστική - Το βίντεο σοκάρει

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της και η Νέα Αριστερά.

«Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγει σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι εξηγήσεις Αυγενάκη: ''Ζητώ συγγνώμη - Ήταν μόνο λεκτική ένταση''

Εξηγήσεις για το βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα με τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε το πρωί της Τετάρτης (3/7) ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε: «Το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Το βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη



Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό ''άγριου ξυλοδαρμού'', ''λιποθυμιών'', ''χειροδικιών'' από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας, ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fn8swah8tl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fo7f2trto9)