Τη μηδενική ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα συμπεριφοράς και τα γρήγορα αντανακλαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις δείχνει η αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτη ήταν περίπτωση του τότε υπουργού προστασίας του πολίτη Νότη Μηταράκη, που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση πέρυσι τον Ιούλιο επειδή έφυγε για θερινές διακοπές την ώρα που μεγάλες πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη. Έπειτα ήρθε η αφαίρεση του «χρίσματος» για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος λίγες ώρες μετά την κηδεία του ενός εκ των δύο χειριστών του Canadair που έπεσε στην Εύβοια κι ενώ άλλες φωτιές μαίνονταν, εμφανίστηκε να διασκεδάζει και να χορεύει ζεϊμπέκικο. Τώρα ήρθε η ώρα για την «καρατόμηση» του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, ο οποίος χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος επιδεικνύοντας αλαζονική συμπεριφορά – ακριβώς τη στάση δηλαδή που έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός ότι δεν πρέπει να έχει κανένας υπουργός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, τους οποίους έχει καλέσει να είναι «γειωμένοι» και μακριά από οποιαδήποτε υπεροψία και αλαζονεία.

Η προσοχή στα προβλήματα της καθημερινότητας

Η οργή του κ. Μητσοτάκη ήταν μεγαλύτερη, καθώς η γνωστοποίηση του βίντεο από το αεροδρόμιο που έδειχνε τη συμπεριφορά του τέως υπουργού αγροτικής ανάπτυξης απέναντι σε υπάλληλο, έγινε την ώρα που ο ίδιος μόλις είχε ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στου Ρέντη και ετοιμαζόταν για την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας. Δύο κινήσεις που συμβολίζουν τη βούληση του πρωθυπουργού να στρέψει πιο εμφατικά την προσοχή του στα προβλήματα της καθημερινότητας και να πυκνώσει τις απροειδοποίητες επισκέψεις του σε χώρους όπου κρίνεται η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να δώσουμε έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινώντας με τα λεωφορεία, και να βελτιώσουμε συνολικά την ποιότητα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ακόμα, θα έλεγα, απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ρέντη, αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών αλλά και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το «σύνθημα» για τις νέες μεταρρυθμίσεις από το Υπουργείο Υγείας

Στο δε υπουργείο Υγείας έδωσε το «σύνθημα» για τις νέες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι αυτές «δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις υποδομές, πολλές εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και ειδικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουν να κάνουν με την προσθήκη του απαραίτητου προσωπικού, με την αναδιάταξη διαδικασιών, με τη χρήση της τεχνολογίας, με την αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων και ελλείψεων που έχουμε στις άγονες περιοχές, στα νησιά μας, στις ορεινές περιοχές».

Σήμερα στις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το τελευταίο κατά σειρά που επισκέπτεται από τα πέντε συνολικά που άλλαξαν πολιτική ηγεσία μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.