Για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλου» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα δεχόμουν τον όρο αλαζονεία αν δεν είχε διαγραφεί πάραυτα. Στη δική μας παράταξη η βία δεν γίνεται δεκτή».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη φράση «έχω ασυλία» που είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό, είπε πως «η φράση ασυλία που φέρεται να είπε εκτός από εξοργιστική είναι και ανόητη» και πρόσθεσε: «Προφανές ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν δέχομαι καμία υπόδειξη από την Αριστερά με αφορμή την επίθεση με το "άι στο διάολο" της Φωτίου προς την Κεφαλογιάννη».

Διαβάστε επίσης: Οργή Μητσοτάκη για φαινόμενα τύπου Αυγενάκη - H έμφαση που δίνει ο πρωθυπουργός στα προβλήματα της καθημερινότητας

Για την άρνηση του Λευτέρη Αυγενάκη να παραδώσει την έδρα, ο υπουργός είπε: «Δεν θυμάμαι πολλούς βουλευτές να έχουν παραδώσει έδρα. Η άποψή μου για την έδρα και την έχω αποδείξει είναι ότι όταν εκλέγεσαι με μια παράταξη η έδρα δεν είναι δική σου, είναι αδιαίρετου».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση η οποία σύντομα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, εξηγώντας ότι η ρύθμιση αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικευόμενους και οδοντιάτρους, με στόχο οι θέσεις στη δημόσια υγεία να γίνουν ελκυστικές, καθώς μέχρι σήμερα αρκετές προσλήψεις βγαίνουν άγονες.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ως παράδειγμα την Κω που έγινε προκήρυξη 4 παθολόγων, καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανέναν. Η προκήρυξη έγινε 11 φορές και όλες κηρύχθηκε άγονη, με τον ίδιο να σχολιάζει: «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σειρά νοσοκομείων με κενές θέσεις ενώ υπάρχουν πολλοί ιδιώτες γιατροί σε μια περιοχή» και συμπλήρωσε ότι άμεσα υπογράφεται υπουργική απόφαση για τις άγονες περιοχές λέγοντας: «Αυξάνουμε το επίδομα από τα 100 στα 300 ευρώ και αυξάνουμε τον αριθμό των άγονων. Μπορεί να μην είναι νησί, αλλά να μην πηγαίνει κανείς».

Όσον αφορά στα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι έχουν ξεπεράσει τα 2.000 τους τρεις μήνες που ισχύουν.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις ομιλίες των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, είπε ότι δεν σχολιάζει πρώην πρωθυπουργούς. Παρ' όλ' αυτά, τόνισε πως «οι πολίτες θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ ή δεν θα την ξαναψηφίσουν αν η καθημερινότητά τους γίνει καλύτερη ή όχι».



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2gjou258kr5)