Την ανάρτηση του Θανάση Καρτερού σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων της Αυγής έξω από την Κουμουνδούρου - "Mea culpa", τους είπε ο Κασσελάκης (Εικόνες)

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ του κόμματος, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει μια απόφαση να μην μοιάσουμε στα άλλα κόμματα που χρωστάνε μισό εκατομμύριο στις τράπεζες και σε διάφορους άλλους, θέλουμε να έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά μας και έτσι προσπαθούμε να πορευτούμε. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πάνω από το 20% των μηνιαίων αποδοχών τους στο κόμμα για να μπορεί το κόμμα να τα βγάζει πέρα και να είναι τυπικό στις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που σηκώνουμε, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε λόγω των ποσοστών του κόμματος και ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να εξυγιάνει το κόμμα και αυτό κάνουμε. Είναι δύσκολες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, να παραμείνει το site και το Κυριακάτικο χωρίς να χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους και προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τα Μέσα που είναι στο κόμμα μας χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας».

Στην ερώτηση αν αισθάνεται ότι τους «περιφέρει αιχμάλωτους ο κ. Κασσελάκης», όπως αναφέρει ο κ. Καρτερός σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μπάρκας απάντησε: «Καθόλου. Όλα τα μέλη του κόμματος έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουνε στην Κεντρική Επιτροπή, στα όργανα. Ευτυχώς τα ΜΜΕ έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε εμάς και έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες. Ούτε περιφερόμενοι είμαστε ούτε αιχμάλωτοι».


Κώστας Μπάρκας: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αμφισβητείται ούτε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί

Έπειτα, ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκη αμφισβητείται από τον κ. Τσίπρα, ανέφερε: «Όχι. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αμφισβητείται ούτε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 9 μήνες τώρα, είχε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν θα πω ότι πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε αλλά όμως καταφέραμε και διατηρήσαμε δυνάμεις και αυτό είναι μια επιτυχία η οποία δίνεται στον Στέφανος Κασσελάκη και σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που τρέξανε για τις ευρωεκλογές. Εμένα ο στόχος μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να δυναμώσει, κάναμε το πρώτο βήμα και σταθεροποιηθήκαμε από εδώ και πέρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι και όλες να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην κοινωνία, αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος».

«Μήνυμα ενότητας θα είναι το μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής, πρέπει να πάμε μπροστά. Ότι έγινε, έγινε, είχαμε ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές το οποίο πρέπει να αναλύσουμε, πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα ως κόμμα αλλά πρέπει να πάμε παρακάτω. Πρέπει να κοιτάξουμε την κοινωνία και τα προβλήματα της κοινωνίας», επισήμανε.

Ο Κώστας Μπάρκας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                             04 -07-24