Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

Όπως αρχικά ανέφερε o Μάκης Βορίδης: «Έχουμε βελτιώσει αρκετά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά θέματα. Έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον, να ελαχιστοποιήσουμε τον πολιτικό κίνδυνο και να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις».

«Υπάρχει μεγάλη βελτίωση της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες», τόνισε.

Μάκης Βορίδης: ''Το τραπεζικό σύστημα δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί αρκετά''

«Πρέπει να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα. Πήραμε σειρά από μέτρα για να την εργασία. Τη “μαύρη” εργασία τη μετατρέψαμε σε “άσπρη”», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Το τραπεζικό σύστημα δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί αρκετά, αλλά οφείλουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά του. Εξακολουθεί να υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και στα επιτόκια χορηγήσεων και αυτό επιβαρύνει αρκετά τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε ακόμα: Βορίδης κατά Αυγενάκη: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του - Του επιβλήθηκε η μέγιστη κοινοβουλευτικά ποινή

Στη συνέχεια τόνισε: «Άλλοι κοστολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, που πρέπει να βελτιωθούν, είναι π.χ. το κόστος της ενέργειας. Το κόστος των συναλλαγών ευρύτερα με το Δημόσιο ήταν από τα μεγάλα θέματα, επίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσα από μία πολύ γρήγορη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου».

«Νομίζω ότι γίνανε πολλά, έχουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το οικονομικό κλίμα και την οικονομική ελευθερία. Υπήρξαν πολλές μεταρρυθμίσεις οι οποίες ενίσχυσαν τον ανταγωνισμό», υπογράμμισε.

Μάκης Βορίδης: ''Είμαστε σε μία σταθερή σχέση αλληλεπίδρασης με τις επιχειρήσεις''

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Κερδίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών, φαίνεται από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην προσέλκυση των επενδύσεων».

«Είμαστε σε μία σταθερή σχέση αλληλεπίδρασης με τις επιχειρήσεις, υπό την έννοια ότι διαρκώς ρωτάμε τι είναι εκείνο που χρειάζεται να γίνει, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στην Ελλάδα. Βαδίζουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να προχωρεί η κυβέρνηση», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.