«Εγώ προσωπικά θα παρέδιδα την έδρα μου, από εκεί και πέρα βάσει του Συντάγματος ο κάθε βουλευτής κρίνει ο ίδιος πώς θα αντιδράσει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την αποποπομπή του από τη ΝΔ, με αφορμή το περιστατικό με τον υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι μπορεί ο κ. Αυγενάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του με τη συγκεκριμένη πράξη. Με το γεγονός δηλαδή ότι προσωπικά ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ την αποπομπή του από την Κ.Ο., άρα και από τις δραστηριότητες της ΝΔ».

Διαβάστε ακόμα: Το παρασκήνιο της απόφασης για την αποπομπή Αυγενάκη, τα γεγονότα του αεροδρομίου και το βαρύ κλίμα πριν από τη διαγραφή

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               04-07-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Για το περιστατικό με τον κ. Αυγενάκη

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αμέσως μόλις υπήρξαν τα στοιχεία υπήρξε και η αντίδραση. Η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της, είναι ένα στίγμα αποπομπής του βουλευτή από την Κ.Ο. της ΝΔ, είναι η σαφέστατη καταδίκη μιας βίαιης πράξης. Η αντίδραση ήταν άμεση.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι μπορεί ο κ. Αυγενάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του με τη συγκεκριμένη πράξη. Με το γεγονός δηλαδή ότι προσωπικά ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ την αποπομπή του από την Κ.Ο., άρα και από τις δραστηριότητες της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του ο κ. Αυγενάκης

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ προσωπικά θα την παρέδιδα, από εκεί και πέρα βάσει του συντάγματος ο κάθε βουλευτής κρίνει ο ίδιος πώς θα αντιδράσει.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις των κ. Σαμαρά και κ. Καραμανλή

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δικαίωμα των πρώην πρωθυπουργών είναι να μιλάνε όποτε οι ίδιοι κρίνουν. Σ' εμάς τους βουλευτές υποχρέωση είναι να διατηρούμε την ενότητα της παράταξης. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ είναι ξεκάθαρο ότι έχουν παραταξιακή συνείδηση, δεν θεωρώ ότι κινδυνεύει η παράταξή μας... Νομίζω ότι η ενότητα είναι διασφαλισμένη.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά

Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σέβομαι τις απόψεις του κ. Σαμαρά, σέβομαι και τον ίδιο απόλυτα, δεν πρόκειται να μπω σε σχόλιο. Από εκεί και πέρα η ΝΔ έχει ανοίξει έναν παραγωγικό διάλογο με αρχή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι το καθετί το οποίο λέγεται προσμετράται, αναλύεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός ζυγίζει τις καταστάσεις, οφείλει να τις ζυγίσει και να βρει το μείγμα ισορροπίας. Η αλήθεια είναι ότι η ισορροπία μας σε έναν βαθμό διαταράχτηκε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να την ξαναβρούμε και θα τη βρούμε.