Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το οποίο προσδοκούμε όλοι μας είναι το ΠΑΣΟΚ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο και ακόμα πιο δυνατό απ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όσοι αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι πρέπει πάνω απ' όλα να αναρωτηθούν ποια θέση θέλουν να αναλάβουν και πώς πιστεύουν αυτοί με τις ικανότητές τους και με την εμπειρία που έχουν ότι θα μπορούν οδηγήσουν το Κίνημα σε μια καλύτερη ημέρα. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε πάνω απ’ όλα την ενότητα του κόμματος αλλά και το επόμενο βήμα της παράταξης. Γιατί κάναμε πάρα πολλά όλοι μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι πριν από τρία χρόνια και αυτό όχι μόνο πρέπει να το υπερασπιστούμε αλλά πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση ανοιχτά έτσι ώστε η επόμενη μέρα να βρει την παράταξή μας ως τον βασικό πυλώνα απέναντι στη ΝΔ, τον βασικό πυλώνα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορούμε να πούμε ότι απέτυχε το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να πούμε ότι δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να βρεθούμε δεύτεροι και να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά μας, αυτό δεν το πετύχαμε, αυτό όμως χρειάζεται μια ψύχραιμη και μια δίκαιη αποτίμηση του αποτελέσματος και το τι δεν πράξαμε σωστά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησε μια πρώτη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή να το αποτυπώσουμε αυτό και να το εκφράσουμε με έναν δίκαιο τρόπο έτσι ώστε να βρούμε τους τρόπους το επόμενο χρονικό διάστημα να τα διορθώσουμε αυτά τα λάθη και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία και κυρίως να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης ξανά με τους πολίτες που δεν καταφέραμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα               02-07-24