Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών έχει εστιάσει μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτός των υπόλοιπων υποχρεώσεών του, στα πλαίσια αυτά έχει αυξήσει τον αριθμό των επισκέψεών του σε υπηρεσίες και φορείς που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.


Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σήμερα, Παρασκευή (5/7), στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τέθηκε από βουλευτές της ΝΔ το θέμα της προεδρικής εκλογής, με αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να δηλώνουν ότι δεν είναι δεδομένη η ψήφος τους για μία δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς θα ήθελαν τον ερχόμενο Ιανουάριο να εκλεγεί στο αξίωμα ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από τη ΝΔ.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης έξι μήνες νωρίτερα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να βάζει φρένο στα σενάρια, δηλώνοντας: «Πέραν του πρόωρου, θεωρώ ότι είναι και εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει όλο αυτό τόσο νωρίς, όταν αφορά έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας».


Επίσκεψη στη Λευκάδα

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λευκάδα για την υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.


Έρχονται αλλαγές

Ο πρωθυπουργός χθες, Πέμπτη (4/7), μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας και τη συνάντησή σου με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, προχώρησε σε δηλώσεις, ανακοινώνοντας επερχόμενες αλλαγές.

Αυτές αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα €950 στο τέλος της τετραετίας, η περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά 1 μονάδα και το επίδομα Χριστουγέννων σε περίπου 700.000 συνταξιούχους.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα - Εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας σε μία 5ετία

Συχνότερες οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του πρωθυπουργού σε υπηρεσίες και φορείς

Πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι θα είναι πλέον τακτικές οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε υπηρεσίες και φορείς που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, με στόχο να υπάρχει μια αφιλτράριστη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Μετά την επίσκεψη στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Λαϊκού Νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας, ακολούθησε η αρκετά πρωινή επίσκεψη σε αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στου Ρέντη, με στελέχη του Μαξίμου να σχολιάζουν ότι σχεδιάζονται ανάλογες επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα και δημόσιες υπηρεσίες τονίζοντας: «Στα περισσότερα εξ αυτών δεν θα υπάρχουν εκεί ούτε κάμερες ούτε δημοσιογράφοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα το πληροφορούνται και οι αρμόδιοι υπουργοί λίγο πριν φτάσουμε ή μετά».