Τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες - νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια με τον υπουργό Παιδείας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίζουμε αυτούς τους διορισμούς ως εξορθολογιστική χρήση πόρων». Όπως πρόσθεσε: «Θα οργανώσουμε με πολύ καλό σχέδιο την Παιδεία».

Έμφαση έχει δοθεί στην ειδική αγωγή και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον κ. Πιερρακάκη να λέει: «Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από του 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες».

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων, ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2he44wngtxt)

Αλλαγές στις Πανελλαδικές

Αναφορικά με τις αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας είπε: «Η Pisa μετράει απόλυτες επιδόσεις. Μας απασχολεί σαν κυβέρνηση. Θα δείτε πολλές περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Στις πανελλαδικές δεν μετράμε απόλυτες επιδόσεις καθώς μια χρονιά τα θέματα είναι πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα. Η ουσία είναι πως οι πανελλαδικές είναι αμετάβλητος θεσμός».


Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέγοντας: «είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή, έστω και ετεροχρονισμένη. Θα δείτε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, πχ, σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί αυτή η πράξη. Η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμά μας».