Tα γραφεία της «Αυγής» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (05/07) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της εφημερίδας μετά την απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να εξηγήσει στους εργαζόμενους το σκεπτικό της απόφασης για το «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας και το τι μέλλει γενέσθαι με την «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Διαβάστε ακόμα: ''Αυγή'': Οι δύο δρόμοι για την εφημερίδα μετά το ''λουκέτο'' στο καθημερινό φύλλο - Σήμερα στα γραφεία της ο Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται ότι την χθες, Πέμπτη εργαζόμενοι στην «Αυγή» πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Κουμουνδούρου και μοίραζαν φυλλάδια σε όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Δείτε φωτογραφίες:

avgi_kasselakis006
avgi_kasselakis005
avgi_kasselakis004
avgi_kasselakis003
avgi_kasselakis002
avgi_kasselakis001



''Βράζει" ο ΣΥΡΙΖΑ: Το "πάμε ενωτικά" του Κασσελάκη πριν την Κεντρική Επιτροπή και τα 7 "όχι" της Πολιτικής Γραμματείας

Σημειώνεται πως με το σύνθημα «Θα πάμε ενωτικά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του κόματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στην Πολιτική Γραμματεία, με συναινετική διάθεση απέναντι σε μια σφοδρή κριτική για τις επιλογές του, κατάφερε να πάρει την έγκριση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη που θα εισηγηθεί στην ΚΕ στον δρόμο για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ του φθινοπώρου.

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα», δήλωσε.

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού του κλίματος έντασης που είχε δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε και τόνισε ότι «μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία.

Όπως είπε η συζήτηση που ήταν «πολύ παραγωγική και ευγενική».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο τα πιο σπουδαία στο χάος του κόμματος Κασσελάκη


Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τα επτά ''όχι''

Στο μεταξύ, τη διαφωνία τους για το κείμενο εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή εξέφρασαν επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία είναι μέσα στα 87 που συνυπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα ανοιχτή επιστολή.

Τα 7 μέλη από τους 16 που μετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία διαφώνησαν με τη θετική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και εκφράζοντας σκληρή κριτική για τους χειρισμούς Κασσελάκη σε σχέση με τη λειτουργία των οργάνων και τους χειρισμούς του στο «πόθεν έσχες» και τις αναρτήσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα και τα «μαύρα» χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ο. Γεροβασίλη, Θ. Θεοχαρόπουλος, Ζ.Καρκούλια, Κ. Νοτοπούλου, Γ. Ραγκούσης και Ε. Συμεωνίδου διαφώνησαν στα σημεία που αφορούν την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το εάν είναι ικανοποιητικό και τα αίτια, διευκρινίζοντας ότι δεν δίνουν την έγκριση τους. Ενστάσεις υπήρξαν και για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της «Αυγής».

Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν υπήρξε ψηφοφορία επί του κειμένου εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι δεν εγκρίνει την εισήγηση που διάβασε η γραμματέας Ράνια Σβίγγου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούν να μη συνεδριάζουν τα όργανα τα οποία είναι εκλεγμένα από τη βάση».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι «οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αποσυρθούν».

Ο Γιάννης Ραγκούσης επέμεινε στην πρότασή του «τα κόμματα να καταθέτουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τους ισολογισμούς τους».

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου κάλεσε, πάντως, όσους διαφωνούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους ώστε να ενσωματωθούν στην εισήγηση προς την Κ.Ε. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθούν τα οργανωτικά ζητήματα, ενώ θα γίνει άλλη μία συνεδρίαση μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2hldcyounuh)

Χωρίς Τσιόκα, Τεμπονέρα και Κοτσακά η Κεντρική Επιτροπή

Δεν θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο οι Χάρης Τσιόκας, Διονύσης Τεμπονέρας και κι Αντώνης Κοτσακάς, που είχαν δηλώσει πρόσφατα την παραίτησή τους από τα όργανα του κόμματος.

Ο κ. Τσιόκας, μάλιστα, έστειλε σχετική δήλωση-ενημέρωση προς τον Στέφανο Κασσελάκη την οποία κοινοποίησε στην γραμματέα, Ράνια Σβίγκου, και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για τους λόγους αποχής του από την ατζέντα της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Σε αυτή αφήνει αιχμές σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκφυλισμό και μετάλλαξη του κόμματος, ενώ σημειώνει πως εκείνο που αναζητείται είναι η πολιτική αντιπολίτευση, την οποία κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να προσφέρει με διέξοδο κυβερνησιμότητας.

«Με αταλάντευτο προσανατολισμο ας παραμείνουμε ενεργοί στη διαμόρφωση προοδευτικης πλειοψηφίας με προγραμματική ενότητα πριν οι εξελίξεις αντιγράψουν συμπεριφορές τυπου Γαλλίας» καταλήγει.