Την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στήριξε ο πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος χαρακτήρισε «υποκρισία να υποστηρίζεις την αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο, αλλά το απλό, λαϊκό, μαζικό, αδιαμεσολάβητο “Βρείτε τα” για τις συνεργασίες, να το περνάς από κόσκινο». «Να τελειώνει η υποκρισία. Πάμε σε δημοψήφισμα όπως λέει το κείμενο συμβολής», ανέφερε ο ίδιος.

«Υποκρισία να κουνάς στην Κεντρική Επιτροπή την κινδυνολογία της ρευστοποίησης του κόμματος και να λες ότι κάποιοι τάχα θέλουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οι προτάσεις σου για τις καταστατικές αλλαγές να οδηγούν απευθείας στη ρευστοποίηση του κόμματος» σημείωσε, στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Καλπάκης.

Ακόμη, είναι «υποκρισία να λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας (σ.σ. ο Γιάννης Μπενίσης) ότι “κάποιοι λένε δημόσια την αποψάρα τους”, αλλά να μη λέει τίποτα για το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα έχει γίνει άνω - κάτω ένα ολόκληρο κόμμα, με αναρτήσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», κατέληξε.