Για την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία ανέφερε πως η υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές ήταν τιμητική, ενώ αποκάλυψε ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη στήριξη.

«Το ταξίδι αυτό ήταν ψυχοφθόρο, κουραστικό και με καθόλου ελεύθερο χρόνο. Έφαγα κράξιμο στο Twitter, με ενημέρωσαν. Δεν μπήκα όμως στη διαδικασία να διαβάσω τα μηνύματα», είπε αρχικά στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και συνέχισε:

«Ήταν μεγάλη ικανοποίηση η αποδοχή του κόσμου, γιατί αυτό προήλθε από μία χρονιά που απαξιώθηκε τηλεοπτικά η εκπομπή μου. Δεν υπάρχει παρουσιαστής που όταν βλέπει τα νούμερα τηλεθέασης, αν δεν είναι εκείνος υπαίτιος, να μην το παίρνει και λίγο προσωπικά. Πολλοί προσπάθησαν να ρίξουν σε μένα το βάρος της κακής πορείας της εκπομπής».

Επιπλέον, η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε για την προετοιμασία που έχει κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα: «Δεν με φοβίζει ότι μπήκα στην πολιτική, είμαι ανθεκτική στην κριτική. Πρέπει να κρινόμαστε επί τω έργω. Νιώθω ότι με έκριναν για τελείως άλλα πράγματα. Αυτό που λένε ‘πού πάει η τηλεπερσόνα στη Βουλή’ δεν εκθέτει εμένα, αλλά τους ίδιους».

Η αντίδραση της κόρης της για την εκλογή της

Η Ελεονώρα Μελέτη χαρακτήρισε το ταξίδι της στις Βρυξέλλες «εμβληματικό», ενώ αποκάλυψε πως ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης, τη στήριξε από την πρώτη στιγμή.

«Η κόρη μου, Αλεξάνδρα, δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι την ψηφοφορία. Μετά είδε σε δημοσκοπήσεις το κεφάλι μου και λέει "μαμά, σε δείχνει". Στην κόρη μου έχουμε πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού έχει ζητήσει να κάνω κάποιες δουλειές στο εξωτερικό. Δεν παραπονέθηκε ότι θα λείψω, μου είπε "μαμά, πήγαινε να κάνεις τη δουλειά σου"», είπε.

«Κάποιοι ερμήνευσαν το τέλος της εκπομπή μου στο MEGA όπως τους συνέφερε»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόωρο κλείσιμο της εκπομπής «MEGA Καλημέρα», την οποία παρουσίαζε.

«Δεν έχω πικρία από το "MEGA Καλημέρα" ακριβώς. Κάποιοι ερμήνευσαν το τέλος της εκπομπής όπως τους συνέφερε. Αυτό ίσως με στενοχώρησε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι μάταιο να κλαις, προχωράμε παρακάτω», είπε.

«Κάποια πράγμα δεν είναι πάντα για κακό. Ίσως κάποιες καταστάσεις θα έπρεπε να ολοκληρωθούν προτού γίνουν χειρότερες. Την αυτοκριτική μου την έχω κάνει πολύ πριν, ήμουν η πρώτη που έλεγε ότι κάτι πάει λάθος, λέγοντας "μήπως φταίω εγώ;"».

«Δεν θα ήμουν ευρωβουλευτής εάν δεν είχα σταματήσει το "MEGA Καλημέρα". Δεν θα ήθελα να αφήσω την τηλεόραση από τη ζωή μου, είναι η δουλειά μου. Πριν έρθει η πρόταση της Ευρωβουλής είχαμε πει με τον σταθμό ότι συνεχίζουμε», είπε.