Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι πλέον η συγκατοίκηση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και όσους διαφωνούν είναι ιδιαίτερα προβληματική. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είτε θα διαγραφούν είτε θα βρεθούν εκτός κομματικών οργάνων στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις, γκρίνιες και ανοίγματα στην Κεντρική Επιτροπή με φόντο το συνέδριο του Οκτωβρίου


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jhhai025ip)

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αποχωρούν οι διαφωνούντες μέχρι το συνέδριο και τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Οι ίδιοι πάντως έχουν αποφασίσει να μην αποχωρήσουν από το κόμμα μέχρι τουλάχιστον να δουν τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο… ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα υπάρξουν εξελίξεις και στα δύο κόμματα καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το συνέδριο του κόμματος και στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή του νέου προέδρου.

Με δεδομένο ότι το σενάριο για τη δημιουργία του νέου κεντροαριστερού φορέα κυριαρχεί στα δυο κόμματα στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να δουν ποιον θα εκλέξει η βάση του για να ηγηθεί στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι αρχηγοί του Κινήματος Αλλαγής είναι διχασμένοι σχετικά με αυτά τα σενάρια.

Άλλοι θεωρούν ότι χωρίς τα δυο κόμματα να χάσουν την αυτοτέλεια τους τα σενάρια για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού φορέα θα πρέπει να προχωρήσουν και άλλοι όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζονται επιφυλακτικοί μιλώντας διαρκώς για ρευστοποίση του χώρου.

Τη λέξη αυτή -ρευστοποίηση - χρησιμοποιούν άλλωστε τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η προειδοποίηση Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα στη δευτερολογία του αφού προειδοποίησε τους διαφωνούντες ότι από εδώ και εμπρός θα συνεδριάζουν συνέχεια και ότι άποψη έχουν θα πρέπει να τη λένε μέσα στα όργανα αλλιώς θα υπάρχουν συνέπειες αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρότεινε για το κόμμα λέγοντας «Είναι ιδέες. Το είπα ξεκάθαρα. Και μάλιστα είπα ότι μπορεί να αλλάξω την άποψή μου. Λογοκρισία στην Αριστερά δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν, ας πάρουμε τις ιδέες, όλων τις ιδέες και ας πορευτούμε. Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει, ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα υπάρξει κοινή λογική και αποδοτικότητα και νομίζω αυτό το θέλουμε όλες και όλοι».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jgth6xxkhl)

Η ρευστοποίηση του κόμματος και ο Χάρης Δούκας

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εμφανίζεται υπέρμαχος της κεντροαριστερής συνεργασίας επεσήμανε χθες ότι όσοι τάσσονται υπέρ αυτού του σεναρίου δεν επιθυμούν την ρευστοποίηση του κόμματος.

Οι διαφωνούντες για την ώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ελέγχει πλέον το κόμμα. Η μοναδική τους διέξοδος θα είναι η δημιουργία ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς στον οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν και αυτοί.

Όπως είναι αυτονόητο οι διαφωνούντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον Χάρη Δούκα καθώς θεωρούν ότι είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα τέτοιοι σενάριο.

Οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν όπως είναι φυσικό τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος με βάση την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει τις όποιες αλλαγές.