«Να αρχίσουμε τη συζήτηση για συγκλίσεις και στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, η Αριστερά έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στις διαφορές του συστήματος της Γαλλίας. «Η σύγκλιση στο δικό μας σύστημα πρέπει να γίνει σταδιακά και βάσει προγραμμάτων», τόνισε.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ τραπεζικά χρέη δεν έχουμε, χρέη σε προμηθευτές έχουμε», ανέφερε στη συνέχεια για τα οικονομικά των κομμάτων.

Δείτε εδώ


*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματική η "συγκατοίκηση" Κασσελάκη - διαφωνούντων - Γιατί δεν αποχωρούν μέχρι το συνέδριο και τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

"Στον ΣΥΡΙΖΑ που ηγούμαι δεν δίνονται λεφτά σε τρολ"

«Λύση δεν έχουμε βρει στην "Αυγή" ακόμη, αλλά υπάρχει επικοινωνία, το έχει αναλάβει η οικονομική επιτροπή», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη το μεσημέρι.

«Ο κ. Κασσελάκης κατηγορείται για ό,τι κάνει», είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω βρει χρήματα που δίνονταν σε τρολ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που ηγούμαι εγώ δεν υπάρχουν κονδύλια που πάνε σε τρολ», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.


"Προφανώς υπάρχουν διαδικασίες, γι' αυτό είπα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα"

«Έχει συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή 6 φορές και η Πολιτική Γραμματεία περισσότερες, έχω συναντηθεί με τους βουλευτές, συν τη συνάντηση στις Σπέτσες, άρα η προσωπική επαφή με στελέχη και όργανα έχει υπάρξει έντονη και στενή. Είναι στερεότυπο και προκατάληψη για τα όργανα. Προφανώς υπάρχουν διαδικασίες, γι' αυτό είπα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το κάθε πότε συγκαλούνται τα όργανα του κόμματος.

«Πρέπει πλέον να διαχειριστούμε καταστάσεις που λίμναζαν στο κόμμα», πρόσθεσε.


"Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντιπαράθεση σε εσωκομματικό πεδίο"

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαμάχη. Εγώ έκανα το ερωτηματολόγιο τον Φεβρουάριο και τόλμησα να ρωτήσω τα μέλη του κόμματος. Το ίδιο το καταστατικό λέει πως χρειάζεται καταστατικό συνέδριο για να αλλάξει. Αυτό που παρουσίασα στην ομιλία μου δεν ήταν προτάσεις, ήταν ιδέες, μπορεί να αλλάξω», ανέφερε σε ερώτηση για την αντιπαράθεση σε εσωκομματικό πεδίο.

«Δεν ισχύει», απάντησε όταν ειπώθηκε ότι οι Γιώργος Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος έφυγαν σαν αργόμισθοι.

«Δεν στοχοποιώ κανέναν και καμία» και είπε πως κάθε μέλος μπορεί να προσφέρει κάτι.

«Θα συνεργαστώ με την κ. Νοτοπούλου για προτάσεις στέγασης ΑμεΑ», πρόσθεσε.


"Ήταν ανήθικο που η προπαγάνδα είχε ορίσει τον Αλέξη σαν μπαμπούλα"

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να πουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για σύγκλιση στην Κεντροαριστερά και να στηρίξει τον πρόεδρο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας», είπε τονίζοντας πως αυτό ισχύει για όλους, άρα και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσέφερε πάρα πολλά στη χώρα μας. Ήταν ανήθικο που η προπαγάνδα είχε ορίσει τον Αλέξη σαν μπαμπούλα», τόνισε.

Τι είπε για την Κουμουνδούρου και τον γάμο του

Τέλος, σε ερώτημα για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η Κουμουνδούρου δεν νοικιάζεται ούτε πωλείται. Μου αρέσει αυτή η περιοχή».

«Ο γάμος μου θα είναι μια λιτή τελετή χωρίς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο με φίλους και συγγενείς», κατέληξε.