«Με αυτούς που πρόδωσαν τους πολίτες η Πλεύση Ελευθερίας δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει, γιατί ξέρει ότι θα τους ξαναπροδώσουν τους πολίτες», τόνισε η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, εξαπολύοντας «πυρά» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την «προδοσία» μετά το δημοψήφισμα του 2015. 

«Δεν θα πάμε να αναβαπτίσουμε τα αποτυχημένα και χρεοκοπημένα πρόσωπα του παρελθόντος, είτε αυτά είναι στο ΠΑΣΟΚ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πάμε ούτε να ξεπλύνουμε ευθύνες ούτε να πούμε στον κόσμο ότι τελικώς η μοίρα του είναι να τον κυβερνάνε αυτοί που τον προδίδουν», σημείωσε επίσης σε οξείς τόνους.

Σε ό,τι αφορά τις γαλλικές εκλογές, σημείωσε πως «είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι αποκλείστηκε η προοπτική μιας ακροδεξιάς στροφής στην πολιτικής της Γαλλίας», τονίζοντας ότι «οι πολίτες αντιδρώντας και παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια τους δεν άφησαν να υλοποιηθεί κάτι που τα media, δημοσκοπικές εταιρείες, οι σχολιαστές το εμφάνιζαν ως δεδομένο και ως μη αναστρέψιμο».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επισήμανε:

Για τις γαλλικές εκλογές

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι πολύ ωραίο η Δημοκρατία να αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν είναι δεδομένο; Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι πολίτες να αντιλαμβάνονται τη δύναμη που έχει η ψήφος τους και ότι με την ψήφο τους μπορούν να ανατρέψουν και να αναστρέψουν τα πάντα και να ασκούν αυτή τη δύναμη. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι αποκλείστηκε η προοπτική μιας ακροδεξιάς στροφής στην πολιτικής της Γαλλίας. Φυσικά αυτό δεν αρκεί και δεν πρέπει να επαναπαύεται κανείς ούτε σε ένα αποτέλεσμά ούτε στο αποτέλεσμα του αποκλεισμού μιας ακραία αρνητικής προοπτικής. Από εκεί και πέρα θα κριθούν οι δυνάμεις που έχουν επιβραβευτεί από τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες τους, για τις επιλογές τους και για τις πράξεις τους, είναι όμως πολύ σημαντικό ότι ουσιαστικά οι πολίτες αντιδρώντας και παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια τους δεν άφησαν να υλοποιηθεί κάτι που τα media, δημοσκοπικές εταιρείες, οι σχολιαστές το εμφάνιζαν ως δεδομένο και ως μη αναστρέψιμο.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να είναι λύση για την Ελλάδα ένας συνασπισμός της Κεντροαριστεράς

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε μετά τη φοβερή προδοσία που έγινε το 2015, όταν και πάλι οι πολίτες ενώθηκαν και έδωσαν ένα ηχηρότατο μήνυμα. Οι πολίτες ήταν εκείνοι που έδωσαν ένα ηχηρότατο μήνυμα δημοκρατίας και απόκρουσης των εκβιασμών και της βίας των μνημονίων, τότε κάποιοι πρόδωσαν τους πολίτες. Με αυτούς που πρόδωσαν τους πολίτες η Πλεύση Ελευθερίας δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει γιατί ξέρει ότι θα τους ξαναπροδώσουν τους πολίτες.

Ερωτηθείσα αν θα έλεγε "ναι" στον κ. Κασσελάκη στην περίπτωση που έδιωχνε τον κ. Τσίπρα και όλους τους άλλους που θεωρεί ότι ήταν υπεύθυνοι για την προδοσία του 2015

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε ώστε να έχουν οι πολίτες την επιλογή να εκπροσωπηθούν από μια δύναμη που δεν θα τους προδώσει και σε όλη αυτή την πορεία από το 2016 έχετε δει ότι ούτε τα στρίψαμε ούτε τα γυρίσαμε, ούτε πατήσαμε τον λόγο μας ούτε παραβιάσαμε τις υποσχέσεις μας. Στην πορεία αυτή πηγαίνουμε με γνώμονα τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες για τη δημοκρατία, φυσικά και μας ενδιαφέρει μια ευρύτερη σύμπραξη, αλλά με υγιείς κοινωνικές και κινηματικές δυνάμεις. Δεν θα πάμε να αναβαπτίσουμε τα αποτυχημένα και χρεοκοπημένα πρόσωπα του παρελθόντος είτε αυτά είναι στο ΠΑΣΟΚ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πάμε ούτε να ξεπλύνουμε ευθύνες ούτε να πούμε στον κόσμο ότι τελικώς η μοίρα του είναι να τον κυβερνάνε αυτοί που τον προδίδουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει ανάληψη ευθύνης και λογοδοσία γι' αυτά που γίνανε σε βάρος των πολιτών.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με ρωτάτε αν θα απομόνωνα τον κ. Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποτέ δυνατόν! Από εκεί και πέρα, η διεργασία στην οποία έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ενδιαφέρον, γιατί βλέπουμε άνθρωποι να μην αναλαμβάνουν ευθύνες, άνθρωποι να θέλουν να δικαιωθούν για πράγματα που είναι εντελώς αδικαιολόγητα.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αποδείξει ότι όταν κάτι το θεωρεί σωστό το υποστηρίζει απ’ όπου κι αν προέρχεται. Έχουμε υποστηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης, ουσιαστικά εμείς τα φέραμε όπως ήταν το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, εμείς το προκαλέσαμε. Όπως ήταν το νομοσχέδιο για την ισότητα, έχουμε στηρίξει την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη...

Για τη δίκη για το Μάτι

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στο Μάτι έχει διαπραχθεί έγκλημα, είναι κακουργήματα αυτά που θα έπρεπε να δικάζονται και δυστυχώς δικάζονται πλημμελήματα. Γίνανε τρομακτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και θα πρέπει επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, διότι από τη διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κ. Δημητρίου γίνανε αδιανόητες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όπως και από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή κ.ο.κ. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει σίγουρα κάποιους μήνες και πρέπει να διαρκέσει, διότι είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Το πρόβλημα δεν είναι πόσο διαρκεί η εκδίκαση, το πρόβλημα είναι γενικά να σταματήσει η ατιμωρησία.



O Ζωή Κωνσταντοπούλου  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή                               08-07 -24