Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Χάρης Μαμουλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς αν τελείωσε ο «μύθος» για το αν έχει ή δεν έχει ο κ. Κασσελάκης την πλειοψηφία στα όργανα σημείωσε ότι «και αυτός ο μύθος και αυτός το κύκλος της εσωστρέφειας που βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τελείωσε. Ήταν μια Κεντρική Επιτροπή που ακούστηκαν όλες οι φωνές, έγινε μια ευρύτερη συζήτηση σημαντική αλλά και επίσης δόθηκε το σήμα φυγής προς τα εμπρός. Ανοίγουμε βηματισμό, δεν χωράει άλλη εσωστρέφεια, αρκετή παρήχθη το προηγούμενο διάστημα ίσως και παραπάνω απ’ ότι μπορούσαμε να καταναλώσουμε ως χώρος και νομίζω ότι αυτό που είναι ανάγκη της κοινωνίας είναι να προχωρήσουμε και να δώσουμε λύσεις. Να προτείνουμε ξεκάθαρες λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη».

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κάποιοι συνεχίσουν να παράγουν εσωστρέφεια τόνισε ότι «τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του διέπε το πολλές φορές από αμφισημία, και αναφέρομαι ακόμα και στην εποχή του Α. Τσίπρα. Αυτή η αμφισημία στο δημόσιο λόγο δημιούργησε πολλά προβλήματα καταρχάς για να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο και αυτό μας στοίχησε εκλογικά. Άρα είναι πρώτιστη ανάγκη να ομογενοποιηθεί ο πολιτικός μας λόγος, ξεκάθαρος λόγος, αυτό επιτυγχάνεται με μια καθολική και οριζόντια προσέγγιση των θεμάτων τουλάχιστον στη δημόσια σφαίρα».

Ο Χάρης Μαμουλάκης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           08 -07-24
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί μια γέφυρα με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν είπε ότι «είμαι αισιόδοξος. Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον στο νέο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση αυτών που πραγματικά δεν μπορούσαν να δεχτούν τη νέα κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο και έδειξαν αυτή τη δυσανεξία και την πρόωρη φυγή πριν καν κάτσουν να συζητήσουν δεν έχουν καμία σχέση».

«Όλοι οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο τώρα μετά τις περσινές εκλογές είναι ανθρωποι οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε σε κάποια πράγματα διαφωνούν έχουν την πολιτική κρίση να αντιληφθούν ότι ένα πράγμα είναι σημαντικό αυτή τη χρονική στιγμή, είναι να παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, να εμπλουτίσουν τον πολιτικό λόγο, να βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε επίπεδο πολιτικής εμβάθυνσης, αποκρυστάλλωσης του λόγου μας και αν πράγματι μείνουμε ομογενοποιημένοι, που πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να συμβεί τότε έχουμε πολλές εξαιρετικές δυνατότητες για το εγγύς μέλλον. Το λεω αυτό γιατί βιώνουμε στο ΠΑΣΟΚ μια εσωστρέφεια και μια εκλογική διαδικασία, βλέπουμε στη ΝΔ να υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καραμανλή, έχει τεράστια προβλήματα η ΝΔ στο εσωτερικό της άρα έχουμε μια χρυσή ευκαιρία εμείς με ένα στέρεο λόγο, με έναν αρχηγό που είναι ένας νέος άνθρωπος με δεξιότητες, με λάθη που κάνει, λογικό όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη αλλά πρέπει να αφήσουμε, αυτό που έλεγε και ο Φρ. Μιτεράν, χρόνο στο χρόνο πλέον», συνέχισε.

Για το action plan που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «με ενθουσιάζει, αυτό είναι κάτι το οποίο εγώ ένας άνθρωπος τεχνοκράτης και ένας άνθρωπος που 20 χρόνια επιχειρώ στην ιδιωτική σφαίρα θεωρώ ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ και στα κόμματα. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να υπάρχει μια προϋπολογιστική προσέγγιση, ένας οδικός χάρτης ενεργειών και στα μέσα του τρέχοντος έτους να δούμε που πηγαίνουμε, πραγματοποιούνται οι στόχοι, αποκλίνουμε από αυτούς. Τι πρέπει να κάνουμε για να πλησιάσουμε την κοινωνία.

Αναφορικά με την Αυγή και το Κόκκινο υποστήριξε ότι «θα γίνει η Πολιτική Γραμματεία την Πέμπτη όπου θα υπάρχει μια αποτίμηση και θα πάρει αποφάσεις για τα Μέσα σε συνδυασμό με τη γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής».

«Είναι αδιανόητο για ένα κόμμα το 80% των πόρων που λαμβάνει ως πρόσοδα να αναλώνονται σε κομματικά Μέσα. Βεβαίως και πρέπει να παραμείνουν και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί ο κόσμος, να ενισχυθεί η ψηφιακή πλατφόρμα της Αυγής και του Κόκκινο αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο και σωστή διαχείριση. Δεν μπορεί να έχουμε εκτροχιασμούς δημοσιονομικούς ελέω μιας προσέγγισης ενίσχυσης συνεχώς των κομματικών Μέσων πρέπει να υπάρχει και μια ανταποδοτικότητα σεβόμενοι πάντα βέβαια το εργασιακό πλαίσιο που διέπει συναδέλφους σας» κατέληξε ο κ. Μαμουλάκης.