Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νίκος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξαν μαύρα χρήματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να συμπληρώσει ότι κακώς άνοιξε αυτή η κουβέντα.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών απάντησε ότι «επιβραβεύτηκε το πολιτικό αντανακλαστικό των κομμάτων της Αριστεράς. Ανταποκρίθηκαν, πιεζόμενοι βεβαίως από τις εξελίξεις, αλλά το έκαναν και συνέπτυξαν ένα εκλογικό μέτωπο χωρίς να διαλύσουν τα κόμματά τους, με πάρα πολύ σαφές πρόγραμμα. Είναι νομίζω ένα πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό μάθημα».

«Προς εμάς ήταν το μήνυμα κυρίως και εννοώ και στη βάση και την ηγεσία μας. Γιατί ακούω μια κουβέντα η οποία λεει προφανώς να ξεκινήσουν από χαμηλά οι συνεργασίες και στο κοινοβούλιο και στους ενδιάμεσους θεσμούς κοινωνικής εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση κλπ αλλά εδώ χρειάζονται και ηγετικές πρωτοβουλίες και στα πλαίσια αυτά η απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής λέει ότι θα γίνουμε η κινητήρια και η ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Είναι ένα τεράστιο βήμα για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Παππάς  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                   08-07-24
«Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένα κοινωνικό αίτημα εάν εγκλωβιστούμε σε μοναχικές πορείες είναι σαφές ότι η κοινωνία θα μας ξεπεράσει. Εάν αυτό το κοινωνικό αίτημα ως οργανωμένες διατεταγμένες πολιτικές δυνάμεις αποζητήσουμε να το εκφράσουμε, να ανταποκριθούμε σε αυτό τότε φαίνεται, και όπως έδειξε και η Γαλλία, τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλασιαστικά. Αν καθυστερήσουμε ενδεχομένως να κερδίσει χρόνο η αντίπαλη παράταξη» υποστήριξε.

Ερωτηθείς αν στο ενδεχόμενο εγχείρημα της συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης βλέπει επικεφαλής τον κ.Κασσελάκη ανέφερε πως «ναι. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής λεει ευθαρσώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, κάνουμε σαφές ότι δεν διαλύεται το κόμμα μας και ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου οφείλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».

Κακώς άνοιξε η κουβέντα για μαύρα χρήματα

Ερωτηθείς αν ισχύει το ότι δεν δινόντουσαν χρήματα σε τρολ και πριν την αρχηγία Κασσελάκη απάντησε «απολύτως» ενώ στη συνέχεια απαντώντας στο εάν υπήρχαν μαύρα χρήματα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όχι βέβαια και κακώς άνοιξε αυτή η κουβέντα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η στάση του κ. Τσίπρα είναι η ενδεδειγμένη απάντησε ότι «ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει το πώς θα τοποθετηθεί δημοσίως. Τοποθετήθηκε δημόσια και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μας, εκεί διαφωνήσαμε. Έχει πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προσθέτουν στην προσπάθεια και της αύξησης του διπλωματικού εκτοπίσματος της χώρας αλλά και της πυροδότησης της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Επιλέγει ο ίδιος αν και πως θα τοποθετηθεί».

Ερωτώμενος για το εάν θα μπορούσε να έχει κεντρικό ρόλο ο Αλ. Τσίπρας την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς είπε ότι «εάν θεωρήσει ότι μπορεί να παίξει το ρόλο ενός ανθρώπου που θα συμβάλει στο να υπάρχουν συνεννοήσεις γιατί όχι σας είπα όμως ποια είναι η αποφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής».

Ερωτηθείς αν πρέπει να δούμε την πρόβλεψη των διαγραφών στις αλλαγές του καταστατικού ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ σαφές πλαίσιο διαγραφών, αν κάποιος δεν τηρεί το καταστατικό παραπέμπεται στην εκλεγμένη επιτροπή δεοντολογίας».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι στοίχησε η υπερπροβολή στον κ.Κασσελάκη απάντησε ότι «έχει και ο ίδιος τοποθετηθεί. Οτιδήποτε άφηνε τη δημόσια κουβέντα να φύγει από τα καυτά επίδικα της συγκεκριμένης συγκυρίας βοηθούσε τον αντίπαλό μας».