Την αισιοδοξία του για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρώην υπουργός, κος Κώστας Σκανδαλίδης. Ειδικότερα, ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη τονίζοντας πως χρειάζεται να γίνει ένα άλμα με αφορμή της εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Και όταν ήταν και πιο χαμηλά πάλι πολλούς υποψηφίους είχαμε».

ΔΗΜ: Όταν ήταν η περίοδος Καμμίνη-Θεοδωράκη και λοιπά εκεί ήταν και μια προσπάθεια διεύρυνσης τώρα τα στελέχη που βλέπουμε είναι από την καρδιά του ΠΑΣΟΚ

Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μην ορκίζεστε, περιμένετε λίγο. Το λεω από αυτά που ζυμώνονται, θέλει να ‘ρθεί η Διαμαντοπούλου... Έχει πάντα ενδιαφέρον ο χώρος και για μένα το πιο σημαντικό είναι οι υποψήφιοι να φέρουν τον κόσμο στην κάλπη και ο κόσμος αυτός που θα έρθει στην κάλπη να μην πάει σπίτι του την επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς που μπαίνει ο πήχης των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι θα πάνε πάνω από 300 χιλιάδες να ψηφίσουν.  Πιστεύω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι ένα σημείο δυνατότητας επανεκκίνησης για να γίνει ένα άλμα. Γιατί δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια γίνανε θετικά βήματα και με την Φώφη που έφυγε από την αφάνεια και έφτασε στο 8% και με τον Ανδρουλάκη που έφυγε από το 8% και έφτασε να είναι στο κέντρο της πολιτικής ζωής ξανά και να συζητιέται το ΠΑΣΟΚ μετά από τόσα χρόνια σοβαρά. Έγιναν πολύ θετικά βήματα μπροστά, χρειάζεται ένα άλμα και το άλμα αυτό το εγγυάται μόνο η μεγάλη συμμετοχή.

Η σημερινή ηγεσία όπως και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι θα πρέπει να πουν το πρόγραμμά τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να μην γυρίζουν μονάχα την Ελλάδα και να ψάχνουν οπαδούς, να δούνε τι θα προτείνουν.  Θα πρέπει κάποιοι από εμάς  και εννοώ τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που αγωνιά για την πορεία της παράταξης, να υποβάλλει επιτέλους μια ατζέντα την οποία θα πρέπει να ικανοποιήσει ο πρόεδρος που θα εκλεγεί».

Ενιαία Κεντροαριστερά

Ερωτηθείς πόσο μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση για την ενιαία Κεντροαριστερά ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Δεν μπορεί να προχωρήσει και δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως είναι γενικότερα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο οργανωμένο και πιο ενωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει και γερές ρίζες και δεν μας φοβίζουν ούτε οι υποψηφιότητες. Θα γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο σοβαρής αντιπαράθεσης και ουσιαστικής σύνθεσης πραγμάτων όμως και το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια καινούργια φάση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια φάση η οποία δεν μπορεί κανείς να την προσδιορίσει ούτε πως θα εξελιχθεί ούτε τι θα γίνει ιδιαίτερα με την ηγεσία που διαθέτει».

Προεδρία της Δημοκρατίας

Αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίγει για την προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ μικρόψυχο να μιλά κανείς για την προεδρία της Δημοκρατίας και να την θέτει στα πολύ στενά παραταξιακά όρια. Οι επιλογές που γίνανε κατά καιρούς έχουν γίνει με πολύ σοβαρές προϋποθέσεις, για παράδειγμα ήταν ο Καραμανλής πρόεδρος όταν ο Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός. Ήταν ο Στεφανόπουλος πρόεδρος όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πανίσχυρο στην κυβέρνηση. Ήταν ο Παπούλιας πρόεδρος όταν ο Καραμανλής ο νεότερος ήταν πανίσχυρος στην κυβέρνηση θέλω να πω ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει χαρακτηριστικά που να ενώνει, να συνθέτει και προπαντός να εγγυάται την συνταγματική επιταγή. Νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικότητας και όλοι οι χώροι διαθέτουν τέτοιες προσωπικότητες».