Στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε η πρώην υπουργός του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας ξανά παρούσα.

Μιλώντας τη Δευτέρα (8/7) στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ υποστήριξε αρχικά πως «η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Η ΝΔ μετά από έναν 5ετη κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

Η Άννα Διαμαντοπούλου συνέχισε λέγοντας ότι: «από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες» τονίζοντας την ανάγκη για «ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα».

Όπως η ίδια είπε: «η εσωκομματική εκλογή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο των Media. Να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο, το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης».


Yπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως «ήταν σωστό που μπήκαν γρήγορα οι εκλογές», αφού όπως ισχυρίστηκε: «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ». Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Μιλώντας για τον εαυτό της χαρακτήρισε ευεργετικό το διάστημα που ήταν εκτός των κομματικών πραγμάτων, σχολιάζοντας πως «όταν είσαι συνέχεια σε ένα κόμμα, ιδρυματοποιείσαι».


Αυστηρή κριτική σε Ανδρουλάκη

Η Άννα Διαμαντοπούλου άσκησε αυστηρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Ο αρχηγός που θα εκλεγεί θα έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα και να αντιστρέψει πλήρως τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό». Συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ένα μικρό κόμμα με δύο απόψεις, προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός πρέπει να πείθει πιο είναι το σωστό κάθε φορά, όχι να βγάζει το μέσο όρο, να συνθέτει και όχι απλώς να ανακοινώνει αποφάσεις», φέρνοντας το παράδειγμα της ψήφισης των νομοσχεδίων για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επιστολική ψήφο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξεθολώσει το μήνυμά του.

«Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι τα πάντα- αυτοί μας οδήγησαν άλλωστε εδώ», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες δεν έχουν πλέον κάποιο συμβόλαιο με τα κόμματα, όπως συνέβαινε παλιά, αλλά συμμετέχει σε μια απίστευτη κινητικότητα».

Το παράδειγμα της Γαλλίας

Σύμφωνα με τη Άννα Διαμαντοπούλου: «Πρέπει να καταφέρουμε να σηκώσουμε τους πολίτες από τον καναπέ, όπως έγινε στη Γαλλία».

Τέλος, η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εθνικής ατζέντας και δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και ότι την ενδιαφέρει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία».