«Προφανώς πρέπει να προχωρήσει η υπόθεση της Κεντροαριστεράς, αλλά το πρώτο είναι να θέλει και ένα δεύτερο κόμμα να το κάνει αυτό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, που δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να θέλει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Παππάς.

«Το άλλο είναι αυτό το οποίο θα πούμε τελικά, αν συμφωνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ, να είναι αποτέλεσμα μιας κοινής πορείας» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.


Τι είπε ο Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Πέτρος Παππάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η πολιτική συμμαχία της Γαλλίας

Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αυτό που έγινε στη Γαλλία ότι απετράπη να υπάρχει μια κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς και της Λεπέν από εκεί και πέρα μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικές χώρες αλλά μιλάμε και για ένα μοντέλο το οποίο ούτε στη Γαλλία έχει δοκιμαστεί. Μια συμμαχία η οποία έγινε την τελευταία στιγμή χωρίς να γνωρίζουν και οι άνθρωποι οι οποίοι μετέχουν σε αυτή τη συμμαχία ποιος θα είναι τελικά επικεφαλής της συμμαχίας. Οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν την ίδια στάση απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έχουν την ίδια στάση σε σχέση με το Παλαιστινιακό, δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά δυστυχώς στην πολιτική δεν περπατάει όταν δηλαδή υπάρχει ένας συνασπισμός κομμάτων ο οποίος σε κρίσιμα θέματα δεν έχει μια ενιαία πολιτική γραμμή.

Οπότε θεωρώ για να υπάρχει μια αντίστοιχη προσπάθεια στην Ελλάδα πρέπει να έχει ένα κοινό πολιτικό αφήγημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα το οποίο συζητάει για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, όχι μόνο τώρα αλλά από πολλά χρόνια πριν από την απλή αναλογική όπου εισπράξαμε μια άρνηση, μια τεράστια χυλόπιτα.


Για την κίνηση των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θεωρώ ότι έχουν μια ενιαία ανησυχία ή μια ενιαία γραμμή τα 87 αυτά στελέχη, αυτό το οποίο είπαν οι σύντροφοι αυτοί είναι ότι θέλουν να κάνουν κάποια δημοψηφίσματα για θέματα που όλοι εμείς θεωρούμε ότι είναι λυμένα. Δεν είναι κάποια σοβαρή διαφοροποίηση. Καλά κάνανε οι άνθρωποι κατέθεσαν μια πρόταση η οποία όμως θεωρώ ότι είναι άτοπη και άκαιρη, τι να ρωτήσουμε τον κόσμο αν θέλουν να ενωθεί η Κεντροαριστερά; 100% ναι θα απαντήσουν, και αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα είχε επιτυχία ένα δημοψήφισμα με ένα τέτοιο ασαφές ερώτημα γενικής φύσεως και αόριστο; Νομίζω ότι δεν έχει πολιτικό βάθος.

Προφανώς πρέπει να προχωρήσει η υπόθεση της Κεντροαριστεράς αλλά το πρώτο είναι να θέλει και ένα δεύτερο κόμμα να το κάνει αυτό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή που δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να θέλει και το άλλο είναι αυτό το οποίο θα πούμε τελικά, αν συμφωνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ, να είναι αποτέλεσμα μιας κοινής πορείας.

Ερωτηθείς αν έχουν δοθεί μαύρα χρήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχω καμία γνώση για μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, μένω σε αυτό το οποίο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι στη δική του βάρδια και σε ότι αυτός μπορεί να γνωρίζει δεν υπήρξε ποτέ μαύρο χρήμα στο ΣΥΡΙΖΑ.