Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τη δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη του ΟΗΕ, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τις γαλλικές εκλογές επισήμανε ότι «δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς ότι η Αριστερά βγήκε πρώτη, αντίστοιχα όμως δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς και τον ακροδεξιό κίνδυνο. Χρειάζεται η Αριστερά, τώρα που της έχει δοθεί μια ευκαιρία, να την αξιοποιήσει.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι «αυτό που βλέπω σαν λύση για την Αριστερά είναι αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τη συνεργασία όλων μαζί και με την Κεντροαριστερά. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ εναλλακτική στην Ελλάδα που να μην έχει μέσα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τον Κόσμο».

Στη Γαλλία το εκλογικό σύστημα αυτό το επιτρέπει, στην Ελλάδα τα κόμματα που αναφέρατε δεν θα πάρουν το μπόνους, τόνισε σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος. 

«Δείτε όμως πώς έγινε η συνεργασία του μετώπου στη Γαλλία, όπου ήταν μπροστά ένα από τα κόμματα του μετώπου, απέσυραν οι άλλοι τις υποψηφιότητές τους. Λέω δηλαδή ότι, εφόσον υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα, που είναι προϋπόθεση για την εκλογική συνεργασία, από εκεί και μετά θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμφωνήσουν ότι στις 20 περιφέρειες που είναι μπροστά το ΠΑΣΟΚ να μην έχουν υποψηφιότητες τα άλλα κόμματα. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.