«Η εντολή είναι ξεκάθαρη και είναι από όλους μας, ότι προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και ως τέτοια πάρθηκε και η απόφαση του να κλείσει το καθημερινό φύλλο της "Αυγής δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για τα κομματικά Μέσα.

«Δεν συζητάμε για απολύσεις ούτε για αναπροσαρμογή μισθών, μιλάμε για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε.


Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η Ρένα Δούρου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναταράξεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις από τη διπλή ήττα των εθνικών εκλογών, από το γεγονός ότι αποχώρησε ο ιστορικός ηγέτης και πρώτος αριστερός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλ. Τσίπρας, από το ότι πήγαμε σε ένα συνέδριο αμέσως μετά που αντί να είναι συνέδριο ανάταξης έγινε ένα συνέδριο εσωστρέφειας διότι η εκλογή του Στ. Κασσελάκη, ενός νέου πολιτικού προσώπου που ήρθε από το εξωτερικό και δεν μοιάζει με τίποτα από όσα γνωρίζαμε στο κόμμα μας και αυτό δημιούργησε εσωτερικές αναταράξεις. Και βέβαια η διάσπαση που μπορεί να μην είχε η Νέα Αριστερά εκλογική απήχηση στην κάλπη των ευρωεκλογών αλλά στέρησε 95 χιλιάδες ψηφοφόρους από τους 400 χιλιάδες που εγκατέλειψαν το ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση την οποία όσο νομίζουμε ότι την έχουμε αφήσει πίσω μας και δεν πρέπει να αναστοχαστούμε για αυτό τον ένα χρόνο αναταράξεων θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Για αυτό λεω ότι χρειάζεται να πάψουμε την ομφαλοσκόπηση, χρειάζεται σοβαρότητα.

Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ κρίσιμο συνέδριο και οι καταστατικές αλλαγές εντέλει είναι πολιτικές αλλαγές. Ο Στ. Κασσελάκης ως όφειλε είπε κάποιες προτάσεις του, έχει συγκροτηθεί ήδη επιτροπή καταστατικού.

Υπάρχουν λάθη, υπάρχουν αστοχίες, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Αυτή τη στιγμή ούτε ο Στ. Κασσελάκης χρειάζεται «κασσελίστας» ούτε «αντι-κασελίστας» χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε ανθρώπους που έμπρακτα έχουν αποδείξει ότι η ιστορία της αριστερής δημοκρατικής παράταξης είναι κάτι που πρέπει να είμαστε στρατευμένοι βάσει των πολιτικών και όχι των προσώπων. Εγώ έχω υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και με Αλ. Αλαβάνο και με Αλ. Τσίπρα και τώρα με Στ. Κασσελάκη και νομίζω ότι τα μέλη μας μας βάζουν στα γράδα ποιοι λειτουργούν με όρους προσωπικής στοχοθεσίας και ποιοι λειτουργούν με όρους συλλογικότητας.

Αναφορικά με τα κομματικά Μέσα

Η εντολή που έχει δοθεί στην οικονομική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη και με τα ζητήματα των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτεραιότητα είναι οι εργαζόμενοι διότι εάν υπήρχαν κακές ή μη διορατικές επιλογές όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αυτό δεν μπορεί να το μετακυλήσουμε στους εργαζόμενους.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη και είναι από όλους μας, από το σύνολο της Κεντρικής Επιτροπής, από το σύνολο της Πολιτικής Γραμματείας ότι προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και ως τέτοια πάρθηκε και η απόφαση του να κλείσει το καθημερινό φύλλο. Δεν συζητάμε για απολύσεις ούτε για αναπροσαρμογή μισθών, μιλάμε για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας.

Για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Μου δημιούργησε προβληματισμό και δυσθυμία η σιωπή Μαξίμου για τις γαλλικές εκλογές. Εξαφανίστηκε η κυβέρνηση και όταν σχολίασε με πολλές ώρες καθυστέρηση επέλεξε να υποτιμήσει ένα γεγονός όπου έγινε πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο και είναι προφανές ότι τη δεξιά κυβέρνησή μας τη φοβίζει μια από τα κάτω διαδικασία ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.