Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «έχει οριστεί το καταστατικό συνέδριο για τις 4-5-6 Οκτωβρίου και τα πάντα θα συζητηθούν και θα γραφτούν από την αρχή ώστε να υπάρξει μια αλλαγή και στο οργανωτικό μοντέλο διότι προφανώς και αυτό απέτυχε».

«Άποψή μου, και πριν την εκλογή του Στ. Κασσελάκη, ήταν ότι θα έπρεπε να γίνει μια πολύ βαθιά συζήτηση και επεξεργασία αιτιών της ήττας όχι μόνο του ’23 ήδη ξεκινώντας από το ’19 γιατί για μένα η βαριά καμπάνα για τον ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε στις ευρωεκλογές του 2019 όταν πήραμε 23%. Αυτή η συζήτηση απετράπη και απετράπη δυναμικά από την απερχόμενη πολιτική γραμματεία ίσως γιατί τότε ήταν δεδομένη ας πούμε η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διαδοχή. Αυτό άλλαξε και κατόπιν γνωρίζουμε όλοι τις αναταράξεις που έχουν υπάρξει εδώ και ένα χρόνο και την αμφισβήτηση που έχει υποστεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος από τη βάση», συμπλήρωσε.

«Δικαίως ως ένα βαθμό;» ήταν το επόμενο ερώτημα της δημοσιογράφου με την κυρία Κασσιμάτη να απαντάει πως «θεωρώ αδίκως γιατί άποψή μου είναι ότι και για την ήττα του 2023 και για όσα συμβαίνουν τώρα δεν μπορούν να την χρεώνονται οι πρόεδροι δηλαδή δεν έφταιγε αποκλειστικά ο Α. Τσίπρας που χάσαμε τις εκλογές και αποχωρώντας αναβαφτιστήκαμε και προχωρήσαμε μπροστά και τώρα μας φταίει πάλι ο Στ. Κασσελακης. Τα κόμματα έχουν μια κρίση εκπροσώπησης τεράστια ακριβώς γιατί οι πολίτες αισθάνονται ότι οι αγωνίες και οι προσδοκίες τους δεν αντικατοπτρίζονται στα προγράμματα και στις θέσεις των κομμάτων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει την περπατησιά του ως αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς να ταλανίζεται από άλλες εσωκομματικές διαμάχες», συνέχισε.

Ερωτηθείσα αν θα έβλεπε τη Νέα Αριστερά στον κύκλο συνεννοήσεων για μια μεγάλη Κεντροαριστερά απάντησε πως «νομίζω ότι η Νέα Αριστερά παίρνοντας ούτε καν 3% στις ευρωεκλογές απέδειξε τι εκπροσωπεί. Το γεγονός ότι ταυτόχρονα παρακρατά 11 έδρες που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει και μια αστάθεια απέναντι στην εξουσία η οποία δεν έχει βάση στην ιδεολογία. Άρα δεν θα έβλεπα ότι με τη Νέα Αριστερά θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε κάποιο σχήμα όχι μόνο για το ζήτημα των εδρών αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι οι θέσεις που έχει βλάπτουν το κοινό εγχείρημα για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.