Την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα αύριο, Πέμπτη, ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στην Πάτρα το πρωί, «το νοσοκομείο θα λειτουργήσει αύριο, για να φύγει σήμερα ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο. 

*Διαβάστε ακόμα: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στις Αχαρνές: Μικρές εστίες, καμένα εργοστάσια και κλειστοί δρόμοι - Αποπνικτική ατμόσφαιρα (Εικόνες & Βίντεο)


Άδωνις Γεωργιάδης: Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το «Καραμανδάνειο»

«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το ''Καραμανδάνειο''. Εκτός κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία», συμπλήρωσε.


Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, «που εισηγήθηκε να γίνει η μεταφορά των ασθενών πολύ πριν από τα γεγονότα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ζωή ούτε και να υπάρξει ταλαιπωρία. Η απόφαση για την εκκένωση ελήφθη έγκαιρα, γιατί το χθεσινό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Για λίγη ώρα φοβηθήκαμε χθες». «Έγινε ένα μικρό θαύμα εδώ», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «τα πρόσφατα έργα που κάναμε είχαν προσθέσει και σωλήνες νερού, που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς».

«Σε μια δύσκολη στιγμή όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε. Ευχαριστώ και την Πυροσβεστική, που δίνει καθημερινή μάχη», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον οποίο στο νοσοκομείο κάηκε μόνο ένα εφημερείο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2llw3v8vfk9)


Το χρονικό 

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί χθες προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lk3ur8jusp)
Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Όλο το βράδυ πάντως στην περιοχή έμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούσαν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Οι φλόγες «τύλιξαν» το «Καραμανδάνειο» και το παιδιατρικό, που εκκενωθήκαν άρον-άρον. Η φωτιά έφτασε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, αλλά δεν πήρε έκταση.

Όσον αφορά τις ζημιές από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, προκλήθηκαν ζημιές σε 4 αυτοκίνητα και 4 σπίτια.