«Και το ΚΚΕ όταν είχε δυσχέρειες πούλησε τον 902 σε ιδιώτη. Λεφτά δεν υπάρχουν» δήλωσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρυφώνας Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Δεν μπορούμε να δανειστούμε γιατί είναι επαχθείς οι όροι» συμπλήρωσε τονίζοντας: «Έχουμε πολλά ενοίκια. Υπάρχουν ανελαστικές δαπάνες, ρυθμίσεις που πρέπει να πληρωθούν στις 30 του μήνα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις γιατί δεν υπάρχει χρόνος».

«Η επιτροπή αυτή ενώ προβλέπεται στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. οικονομική επιτροπή) μέχρι τώρα δεν είχε συγκληθεί ποτέ» πρόσθεσε.


Τι είπε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για την οικονομική επιτροπή

Ήταν μια επιτροπή που προβλεπόταν στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ. Ενεργοποιήθηκε αυτή η οικονομική επιτροπή η οποία έχει συγκεκριμένο σκοπό σύμφωνα με το καταστατικό, ασχολείται με το να κάνει προϋπολογισμό και να παρακολουθεί τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και να εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική επιτροπή μαζί με τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη να καθορίζει τα οικονομικά του κόμματος. Είδαμε τα οικονομικά και είμαστε έτοιμοι αύριο στην Πολιτική Γραμματεία να εισηγηθούμε το τι πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις και περικοπές στα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα οικονομικά της Αυγής και του Κόκκινο, ασχολούμαστε μόνο με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα, είμαστε αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Αν εμείς πάμε να πάρουμε δάνειο από τράπεζα γιατί εμείς δεν χρωστούμε σε τράπεζες, έχουμε υγιή οικονομικά θα μας πει η τράπεζα ότι με βάση το νόμο πρέπει όποιο δάνειο πάρετε πρέπει να το πληρώσετε μέχρι 31/12 άρα στην ουσία είμαστε αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Άρα τα οικονομικά είναι δεδομένα, εμείς εξετάζοντας τα οικονομικά καταλήξαμε σε μια πρόταση στο τι πρέπει να γίνει με βάση αυτά τα οικονομικά και η πολιτική γραμματεία αύριο θα έχει τον τελικό λόγο. Τα βασικά της πρότασης είναι ότι πρέπει να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοσίες, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ενοίκια και όλα τα υπόλοιπα χρειάζονται για τη λειτουργία του κόμματος και να δούμε τι περιθώριο υπάρχει χρηματοδότησης της Αυγής και του Κόκκινο, τα οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε ,και σε αυτά τα πλαίσια αύριο θα υπάρχει σχετική απόφαση. Αλλά να θυμίσω ότι τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 προέρχονται από τη μεταβίβαση ενός κομματικού ραδιοφώνου του 90,2 που είχε δοθεί από το δημόσιο στο ΚΚΕ και το ΚΚΕ για οικονομικούς λόγους αποφάσισε να πωληθεί σε ιδιώτη. Θέλω να πω ότι στα κόμματα τα οικονομικά δεν είναι απεριόριστα. Δεν έγινε κουβέντα για θέματα πώλησης ούτε καν συζητήσαμε εμείς το τι θα γίνει στην Αυγή και το Κόκκινο, εμείς συζητάμε μόνο το τι οικονομική δυνατότητα υπάρχει χρηματοδότησης από τα χρήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Λεφτά δεν υπάρχουν, τα λεφτά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχουμε.

Πριν συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή ο εκάστοτε πρόεδρος με ένα στενό επιτελείο παίρναν τις αποφάσεις περί των οικονομικών μαζί βεβαίως με την Πολιτική Γραμματεία. Τώρα πλέον υπάρχει το όργανο που ορίζει το καταστατικό, η οικονομική επιτροπή. Η οικονομική επιτροπή θα εισηγείται, θα αποφασίζουν τα όργανα και θα παρακολουθεί την πορεία των οικονομικών τα οποία είναι πεπερασμένα δεν είναι απεριόριστα.

Πρέπει να πάρει απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως Πολιτική Γραμματεία είτε ως Κεντρική Επιτροπή τι θα γίνει με τα οικονομικά του γιατί υπάρχουν θέματα μισθοδοσίας, υποχρεώσεων σε ρυθμίσεις που έχουμε σε ασφαλιστικά ταμεία, σε εφορία κλπ τα οποία δεν είναι ανελαστικά άρα δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο.