Για τη σημερινή συνάντηση Μητσοτσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωκοινοβούλιο: Δημιουργήθηκε η νέα πολιτική ομάδα "Πατριώτες για την Ευρώπη" - Η συμμετοχή του κόμματος Λεπέν και η ελληνική παρουσία

«Φαίνεται ότι θα είναι μια σύντομη συνάντηση. Θεωρώ ότι κάθε συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντική από μόνη της και μακάρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που αυτές οι συναντήσεις δεν θα αποτελούν σημαντική είδηση. Αυτή η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για μια σύντομη επισκόπηση της διαδικασία επαναπροσέγγισης, η οποία έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο του ‘23 στο Βίλνιους, όπου η διαδικασία αυτή λέει να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την ένταξη της Αφροδίτης Λατινοπούλου στην ευρωομάδα Όρμπαν-Λεπέν, ανέφερε: «Καλά θα κάνει η κ. Λατινοπούλου να πάρει θέση, αν συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Όρμπαν να συνδιαλέγεται ανοιχτά με τον Πούτιν ή να κλείνει το μάτι στον οργανισμό τουρκικών κρατών και άρα να κλείνει το μάτι εμμέσως στις τουρκικές θέσεις για το ψευδοκράτος. Διότι αν η κ. Λατινοπούλου μπήκε στους Πατριώτες για να επικυρώσει αυτές τις θέσεις, να βγει να μας το πει. Η ομάδα που έκανε ο Όρμπαν, η Λεπέν και η Λατινοπούλου είναι κατ’ ευφημισμό Πατριώτες, έπρεπε να λέγονται Πατριδοκάπηλοι ως κοινοβουλευτική ομάδα, γιατί αυτό κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι οι θέσεις οι οποίες εφαρμόζουν δεν είναι πατριωτικές. Δεν είναι πατριωτική η θέση να κλείνει το μάτι στις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό».