Με τον προβληματισμό που εξέφρασε νωρίτερα στα Παραπολιτικά 90,1 ο Διονύσης Τεμπονέρας σχετικά με το κλείσιμο της «Αυγής» συμφώνησε το μέλος τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος επίσης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Τεμπονέρας στα Παραπολιτικά 90,1: Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% μπορούσε να υποστηρίξει το καθημερινό φύλλο της "Αυγής" και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 17,8% ή του 15% δεν μπορεί

«Παρεμβάσεις σημαντικές γίνονται σε όλα τα Μέσα σε όλο τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι επιλογή να κρατηθούν τα του χώρου όρθια. Θέλω να συμφωνήσω με αυτό που είπε ο κ. Τεμπονέρας και να πάω ακόμα πιο πίσω, και όταν ήταν εκτός Βουλής ο Συνασπισμός, η εφημερίδα έβγαινε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ανέφερε νωρίτερα: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Συνασπισμός ή ΣΥΡΙΖΑ του 3% μπορούσε να υποστηρίξει το καθημερινό φύλλο της "Αυγής" και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 17,8% ή του 15% δεν μπορεί να υποστηρίξει μια αντίστοιχη διαδικασία».

«Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δυναμώσει οργανωτικά και πολιτικά, δεν μιλάει κανένας για διάλυση ή για ρευστοποίηση του κόμματός μας, την ίδια στιγμή όμως πρέπει να ανοίξουμε και μια μεγάλη συζήτηση στον ευρύτερο χώρο και στην παράταξη. Και νομίζω ότι η άποψη που έχει κατατεθεί να ξεκινήσουμε από το κοινοβουλευτικό επίπεδο, να προχωρήσουμε στην αυτοδιοίκηση, στον χώρο του κοινωνικού κινήματος και τα λοιπά είναι απολύτως σωστή και μπορεί, αν προχωρήσουν αυτά τα πρώτα σημαντικά βήματα, να δώσει πολλαπλασιαστική ισχύ στα επόμενα», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί έμμισθων τρολς στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όλη αυτή η συζήτηση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μας αδικεί. Με ασφάλεια μπορώ να σας πω ότι έμμισθα τρολ στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο του Αλ. Τσίπρα αλλά και την περίοδο του Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχουν. Θεωρώ έξω από κάθε λογική τη στιγμή που έχουμε δυσκολία να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, την "Αυγή", γίνονται περικοπές στα Μέσα, έχουμε πρόβλημα μπατζετ κάποιος να δαπανά χρήματα για τέτοιο σκοπό».

Ερωτηθείς αν τον βρίσκουν σύμφωνο οι αλλαγές καταστατικού περιεχομένου που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Πρέπει να συγκροτηθεί η επιτροπή να δούμε ποιες είναι αυτές. Εγώ ήμουν από αυτούς που μπήκα μπροστά το 2022 προκειμένου να αποκτήσει το κόμμα μας και ψηφιακή μορφή, δεν θεωρώ όμως ότι η ψηφιακή μορφή του κόμματος θα πρέπει να καταργεί την παραδοσιακή δομή του κόμματος».

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Εμείς θα θέλαμε ο νικητής, ο οποίος θα προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, να είναι ανοιχτός στον διάλογο. Να μπορούμε να συζητήσουμε πολιτικά, κοινοβουλευτικά, σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσουμε να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω».