Για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη με αφορμή τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, μίλησε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Παύλος Γερουλάνος, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Το ΠΑΣΟΚ πάντα κερδίζει από τις εσωκομματικές διαδικασίες, πάντα δυναμώνει από τις εσωκομματικές διαδικασίες και ο αριθμός των υποψηφίων απλώς προσθέτει στα ακροατήρια που ακούνε τις προτάσεις μας, που  θα κρίνουν τις προτάσεις μας.  Θεωρώ ότι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό και θα βγούμε και πιο ενωμένοι από αυτό» ανέφερε αρχικά ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη του  κ. Ν. Παπανδρέου σημείωσε: «Δεν με τιμάει μόνο η στήριξη του Ν. Παπανδρέου αλλά με τιμάει και το σκεπτικό πίσω από αυτήν. Θεωρώ ότι οι πολιτικές στηρίξεις πρέπει να γίνονται πάνω σε πολιτική βάση και το σκεπτικό που δίνει είναι αμιγώς πολιτικό. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου δίνει μια ώθηση σε κάτι που πιστεύω βαθιά και ο ίδιος ότι μπορούμε να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ σε όλους αυτούς τους τομείς και να αρχίσει να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Αυτός είναι ο στόχος και από αυτή τη διαδικασία αυτό πρέπει να πετύχουμε».

 Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και άρα δεν μπορεί να είναι συνιστώσα

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και άρα δεν μπορεί να είναι συνιστώσα. Αυτό το οποίο όλοι θέλουμε να πετύχουμε είναι να έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στη ΝΔ το οποίο να είναι ισχυρό και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά αυτό ξεκινάει με  το  να βάλουμε ο καθένας τάξη στο σπίτι μας, να ανοίξουμε τα κόμματά μας, να επανασυνδέσουμε τα κόμματα με την κοινωνία, να πούμε το όραμά μας και να κριθούμε για αυτό.  Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έχουμε να κάνουμε και αυτό είναι  που αυτή τη στιγμή πρέπει να δεσμευτεί ένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τι θα γίνει μετά στις συνεργασίες κλπ είναι δεύτερο, τρίτο και πηγάζει από την κοινωνία δεν πηγάζει από τα αρχηγικά γραφεία.

Η δική μου η δέσμευση είναι ότι εφόσον εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η πρώτη δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το κόμμα, να προσκαλέσουμε την κοινωνία και όλες τις δυνάμεις τις προοδευτικές οι οποίες θέλουν και μπορούν να βοηθήσουνε, να δημιουργήσουμε τις δομές ώστε αυτη η βοήθεια να αποτυπωθεί στο όραμά μας, τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας και με βάση αυτό να συνδεθούμε και πάλι με την κοινωνία.  Εκεί απάνω οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να έχει νόημα αλλά το να πάρεις δύο κόμματα σχετικά κλειστά, τα οποία έχουν σχετικά χαμηλά ποσοστά και να ελπίζεις ότι απλώς με μια συμφωνία αρχηγών θα γίνει ένα κόμμα το οποίο θα πάρει την κυβέρνηση αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός και δεν θα συμβεί. Χρειάζεται η δουλειά της βάσης και αυτό είναι το πρώτο στο οποίο πρέπει να δεσμευτεί ένας πρόεδρος, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τρικ».