Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καθώς η οικονομική επιτροπή της Κουμουνδούρου θα κάνει τις προτάσεις με το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες προτάσεις θα έχουν στο επίκεντρο και τα ΜΜΕ ενημέρωσης και την επιβίωσή τους.

*Διαβάστε ακόμα: Το parapolitika.gr δοκίμασε να δει πώς κλείνονται τα ραντεβού με τον Κασσελάκη - 500 άτομα στη λίστα αναμονής

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνίες προεδρικών και διαφωνούντων για τα οικονομικά

Η συνεδρίαση προφανώς θα έχει τις δυσκολίες της, καθώς τα οικονομικά του κόμματος βρίσκονται στο επίκεντρο της διαφωνίας των προεδρικών του Στέφανου Κασσελάκη με τους διαφωνούντες, με τις δύο πλευρές να ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα.

Η οικονομική επιτροπή στην οποία μετέχουν ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο Γιώργος Κασσάρας, η Κίνα Κασσιμάτη, ο Παναγιώτης Μελαχροινός, η Γιώτα Πούλου, ο Βαγγέλης Σκουφάς και η Ραλλία Χριστίδου  συνεδρίασε - σύμφωνα με πληροφορίες δυο φορές αυτή την εβδομάδα και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαυροκεφαλίδη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα οικονομικά και η οποία όπως λέγεται είναι άθλια.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2m3vk6s5aeh)

Πού οφείλεται το «κραχ» του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα μπει στο τραπέζι της Πολιτικής Επιτροπής

Η  επιτροπή κατέληξε σε μία σειρά από συμπεράσματα, αλλά κυρίως στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε αυτό το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό «κραχ» του ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πτώση των ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άρα την μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και με το γεγονός ότι από τους 86 βουλευτές που έδινα στο παρελθόν 2.000 ευρώ τώρα είναι 37, οι οποίοι δίνουν 1.000 ευρώ.

Η συρρίκνωση των δομών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα βάλουν στο τραπέζι τα στελέχη της επιτροπής. Και αυτό γιατί εκτός από την Κουμουνδούρου που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, τα κτίρια που βρίσκονται  στην Πλατεία Αυδή, στην Λεωνίδου και στον Κολωνό είναι νοικιασμένα και άρα θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση της  χρησιμότητα τους. Επίσης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η λογική ότι θα πρέπει να υπάρχουν γραφεία Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων.

Τι θα γίνει με «Αυγή» και «Στο κόκκινο»

Σε ό,τι αφορά τα κομματικά ΜΜΕ, οι πληροφορίες λένε ότι το κόστος λειτουργίας της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού ανέρχονταν περίπου στα 4,1 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 200.000 πάνω από την ετήσια επιδότηση. Στελέχη όλων των πλευρών παραδέχονται, πάντως, ότι η επανέκδοση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε πεί ότι γίνεται προσπάθεια  να παραμείνει το Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, το σάιτ avgi.gr, και ο ραδιοσταρθμός

Την ίδια στιγμή η  Βούλα Κεχαγιά σε συνεντεύξεις που παραχωρεί δηλώνει συνεχώς πως «το θέμα είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η οικονομική συνδρομή των μελών του κόμματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μόνο προσωρινή λύση μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή».

Η πρώτη αδιαμεσολάβητη επαφή του Κασσελάκη με τους πολίτες

Σήμερα, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την πρώτη αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πεντάλεπτες συναντήσεις με φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την αδιαμεσολάβητη επαφή τηλεφωνώντας στην Κουμουνδούρου και ζητώντας ραντεβού. Οσοι βρεθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πιούν το καφεδάκι τους στον πρώτο όροφο και στην συνέχεια στον 7ο όροφο. Πάντως, η διαδικασία αυτή έφερε προβληματισμό στα στελέχη της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, καθώς θεωρούν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μίας νέας επαφής με τους ψηφοφόρους. Μίας επαφής που θα έχει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος.