Ποδοσφαιρική νότα είχε η πρώτη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ, στο Λευκό Οίκο. Ο Στάρμερ, ένθερμος οπαδός της Άρσεναλ, έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή πολιτική σκηνή με έναν μοναδικό και προσωπικό τρόπο.

Φανέλα των κανονιέρηδων

Ο Στάρμερ δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο μια προσωποποιημένη μπλούζα της Άρσεναλ με το όνομά του, δείχνοντας έτσι την αγάπη του για την ομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, αυτό ήταν το προσωπικό δώρο του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον Μπάιντεν. Το επίσημο δώρο περιλάμβανε ένα αντίγραφο της Ατλαντικής Χάρτας, η οποία άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, μαζί με όλες τις τροποποιήσεις του Κλέμεντ Άτλι.

Ποδοσφαιροκουβέντα

Η ποδοσφαιρική αναφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Μπάιντεν, φάνηκε ενημερωμένος για την ποδοσφαιρική επικαιρότητα και ρώτησε τον Στάρμερ: «Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο σπίτι, πρωθυπουργέ;» αναφερόμενος στην επιτυχία της Αγγλίας να προκριθεί στον τελικό του Euro. Ο Στάρμερ απάντησε: «Έτσι φαίνεται», με τον Μπάιντεν να προσθέτει: «Είναι εξαιτίας του πρωθυπουργού».

Με έναν μικρό κομπασμό, ο Στάρμερ τόνισε ότι «Δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι με την κυβέρνηση των Εργατικών το 2024», δείχνοντας την αισιοδοξία και την περηφάνια του για την ομάδα.

Στη συνέχεια ο Στάρμερ έσπευσε να εκφράσει με ανάρτησή του στο X το ευχαριστώ του για τη θερμή υποδοχή.

Ο Στάρμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι οι συνομιλίες του με τους παγκόσμιους ηγέτες ήταν «μια ευκαιρία για να βεβαιωθώ ότι αυτές οι σχέσεις επανακαθορίζονται, για να μπορέσω να πω ότι η θέση μας στην παγκόσμια σκηνή - με ηγετική θέση σε θέματα όπως η άμυνα και η ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και η ενέργεια - είναι τόσο σημαντική».