Αδιαφορία στην υπολειτουργία των επαρχιακών νοσοκομείων δεν μπορεί να δείξει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος θα προχωρήσει σε μια είδους επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης: Με συνεννόηση το εφημεριακό έργο ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανοίγοντας τις εργασίες του 15th PharmaHealth Conference, με τίτλο «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ», ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι απόφαση θα ληφθεί σήμερα σε σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο την επίλυση του προβλήματος νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις.

Στη σκέψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να αξιοποιήσει τον νόμο που ψηφίστηκε επί Πλεύρη, που υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να δουλέψουν στο ΕΣΥ.

Με διάθεση συνεννόησης, οι διοικητές κάλεσαν ήδη τους ιδιώτες ιατρούς να «έρθουν χωρίς πίεση» για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων, αλλά στο σύνολο της χώρας εκ των 140, 105 απάντησαν αρνητικά, 14 ίσως και 11 δεχόμαστε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα.
Για τη λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις ο υπουργός σχολίασε ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε δεν με νοιάζει εάν δεν λειτουργεί το νοσοκομείο, είναι πρόβλημα του υπουργείου.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία», επισήμανε ο υπουργός, εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.