Την στήριξή της στο Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Η κα Αντωνίου ανέφερε ότι έχει επιλέξει να στηρίξει τον Χάρη Δούκα στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι πέρα από τα πρόσωπα, είναι κρίσιμο να δούμε τι προτείνουν οι υποψήφιοι. Σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να ενωθούν οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις για να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή στους πολίτες απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η βουλευτής εξήγησε ότι στηρίζει τον Χάρη Δούκα λόγω των ικανοτήτων που έχει αποδείξει στην πράξη. Αναφέρθηκε στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας, όπου ο Δούκας κατέθεσε μια αξιόλογη πρόταση για την πόλη και κατάφερε να ενώσει δυνάμεις για την αλλαγή.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις, η κα Αντωνίου επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε άμεσα μετά την κριτική του ελληνικού λαού προς το πολιτικό σύστημα. Παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να επανεξετάσει την πρότασή του και την ηγεσία του, δείχνοντας αυτοκριτική διάθεση.

Η Τόνια Αντωνίου στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                              11-07-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Έχω επιλέξει να στηρίξω τον Χ. Δούκα, έχουμε αξιόλογα στελέχη που θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία εκλογής από το βάση για την ηγεσία της παράταξης αλλά πιστεύω ότι πέρα από τα πρόσωπα πρέπει πλέον να δούμε τι προτείνουν. Πρέπει να ξαναενώσουμε τις δυνάμεις τις προοδευτικές και τις δημοκρατικές για να υπάρχει εναλλακτική επιλογή των πολιτών απέναντι στην συντηρητική παράταξη και στη ΝΔ.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Έκανα μια επιλογή στον Χ. Δούκα γιατί έχει αποδείξει στην πράξη, στο πεδίο ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και το λέω αυτό γιατί όταν ο κ. Δούκας κατέβηκε στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας κατάφερε να καταθέσει μια πρόταση για την πόλη της Αθήνας, να επιβεβαιωθεί από πολλούς πολίτες και απέδειξε ότι μπορεί να επικοινωνεί αυτή την πρόταση για την πόλη και να συνθέσει, να ενώσει δυνάμεις για να γίνει αυτή η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας. Η ένωση δεν είναι μόνο ιδεολογική και πολιτική και σίγουρα όχι θέμα προσώπων, είναι ο στόχος που πρέπει να έχουμε να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε επαγγελματικούς χώρους και να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ έχει μια αντίληψη πολύ σοβαρή θεσμική και πάντα ξέρουμε ότι η δύναμη μας είναι η ενότητα. Θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις αλλά την επόμενη μέρα όποιος και να βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το ΠΑΣΟΚ πάλι ενωμένο θα ξαναβάλει τον στόχο τον οποίο έχουμε.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που έδειξε αντανακλαστικά μετά το χαστούκι που έριξε ο ελληνικός λαός σε όλο το πολιτικό σύστημα. Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε και πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή, και την πρότασή μας και την ηγεσία και όλα αυτά.

Τ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Έχω εντυπωσιαστεί από την φοβερή επίθεση από τη ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους δημοσιογράφους, απ’ ότι κινείται γιατί μπορεί να είναι υποψήφιος σε ένα κόμμα ένας δήμαρχος. Αυτό δεν το είδα ούτε όταν ο φίλος και σύντροφος κ. Καμίνης κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ ή όταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Τζιτζικώστας κατέβηκε υποψήφιος. Ο κ. Βορίδης αν δεν κάνω λάθος είχε υπογράψει και την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα δηλαδή υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. ...Όχι τέτοια χολή!