Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της «Αυγής», στον απόηχο της απόφασης για το λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας. Με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να είναι σε εξέλιξη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης εργαζόμενοι του site avgi.gr, καθώς και εργαζόμενοι από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημειώνεται ότι το avgi.gr δεν μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 11 Ιουλίου, έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Ιουλίου, λόγω απεργίας που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Στάσεις εργασίας για τον σταθμό «Στο Κόκκινο» 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ εξέδωσαν ανακοίνωση για την απεργία σε ΑΥΓΗ και avgi.gr, διεκδικώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., αλλά αντίστοιχα και για το Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.) και την Δευτέρα (2 μ.μ. – 4 μ.μ.).

Σημειώνεται πως το κλίμα στην «Αυγή» παραμένει βαρύ με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 24ώρη απεργία σήμερα Πέμπτη (11/07), ημέρα συνεδρίασης της ΠΓ του κόμματος.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα (08/07) ενώ έγινε γνωστό ότι δεν έχουν λάβει τον μισθό του Ιουνίου, παρά τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, «στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία».

Στο κάλεσμα, δε, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, ζητούν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «να επαναλειτουργήσει η καθημερινή έκδοση της «Αυγής». Να καταβληθούν τα τρέχοντα δεδουλευμένα Ιουνίου και να παρασχεθούν εγγυήσεις για καταβολή του μισθού Ιουλίου και επιδόματος αδείας. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στην πράξη και να μην υπάρξει καμία απόλυση, να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς».

ΣΥΡΙΖΑ: Βασικό θέμα στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας τα οικονομικά του κόμματος - Θα επιμείνει στην αναδιάρθρωση των κομματικών ΜΜΕ ο Κασσελάκης

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι η οικονομική κατάσταση του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προσπαθεί να το λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τρεις εφοριακούς στη νέα Οικονομική Επιτροπή της Κουμουνδούρου.

Σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν από πλευράς του στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιμείνει στην αναδιάρθρωση των κομματικών ΜΜΕ, δηλαδή στο λουκέτο της ημερήσιας «Αυγής», αλλά και στη μετατροπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» σε μουσικό ραδιόφωνο μετά το μεσημέρι, εξέλιξη που θα οδηγήσει, κατά πληροφορίες, στην απομάκρυνση τουλάχιστον τεσσάρων από τους εργαζόμενους.