Το βασικό συμπέρασμα που αποτυπώθηκε σε όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα είναι ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι υπόθεση για τρία πρόσωπα. Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων πηγές που πρόσκεινται στον Παύλο Γερουλάνο.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όλες οι δημοσκοπικές ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους στο επιτελείο Γερουλάνου καταδεικνύουν ότι βελτιώνεται συνεχώς η θέση του μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου. «Εμείς τότε ξεκινήσαμε ουσιαστικά», λένε στο επιτελείο του «και από τότε δεν σταματάμε να ανεβαίνουμε».

Χαρακτηριστικά ως προς αυτό είναι ο κατακλυσμός τηλεφώνων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας στο οργανωτικό του Γραφείου του, οι συνεδριάσεις όλο και πιο διευρυμένων πυρήνων υποστήριξης σε κάθε νομαρχιακή, και οι χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης που συνεχίζονται με αμείωτη ροή, τονίζουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η στήριξη του Παύλου Γερουλάνου από τον Νίκο Παπανδρέου και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε, με ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο που μπορεί να ενώσει, να το κάνει να λειτουργήσει ομαδικά και με εμπειρία στα διεθνή θέματα και σε θέματα αγοράς, αποτέλεσε κομβικό σημείο στην πρώτη φάση της καμπάνιας Γερουλάνου. Και απόλυτα συνυφασμένο με την πρόθεση του βουλευτή Α Αθήνας να μιλάει πολιτικά και μόνο, επικεντρωμένος στο σχέδιο του Αναγέννηση για την μείωση των ανισοτήτων στην Ελλάδα, την οικοδόμηση ενός κράτους που λειτουργεί και την δημιουργία μιας Πατριωτικής Οικονομίας.

Τέλος οι πηγές που πρόσκεινται στον Παύλο Γερουλάνο καταλήγουν ότι όλες οι έρευνες προφανώς δεν έχουν ακόμα καταγράψει το σημαντικό αποτύπωμα της στήριξης του Νίκου Παπανδρέου στον Παύλο Γερουλάνο, ενώ οι εκδηλώσεις στήριξης αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.