Νέες ενστάσεις για τα κομματικά ΜΜΕ και τα «μαύρα» ταμεία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από πρόσωπα που προέρχονται από το στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, οι επτά βουλευτές που συμμετείχαν στο κείμενο των 87, συν τον Αλέκο Φλαμπουράρη, κατέθεσαν κείμενο στην Πολιτική Γραμματεία, με το οποίο επικρίνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά θέματα.

Αναφέρονται ακόμα στις γαλλικές εκλογές, λέγοντας ότι το κόμμα οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Παράλληλα κάνουν αναφορά στα «μαύρα ταμεία» και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατό να κλείνει πρώτα η εφημερίδα «Αυγή» και μετά ο πρόεδρος να ζητάει νομιμοποίηση.

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία - Στο επίκεντρο τα οικονομικά κόμματος και ΜΜΕ και οι ομάδες εργασίας ενόψει ΔΕΘ

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της ΠΓ ενημερώθηκαν για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα κομματικά ΜΜΕ και σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έδωσαν το «παρών» οι διοικήσεις τους.

Με εντολή του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη θα συγκροτηθούν από την ΠΓ κάποιες ομάδες εργασίας που αφορούν πέντε συγκεκριμένους τομείς. Οι ομάδες αυτές θα εξετάσουν στέγη, τράπεζες, ιδιωτικό χρέος, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εργασία, υγεία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχοντες στην ίδια συνεδρίαση τονίζουν ότι αποφασίστηκε να γίνει αναπροσαρμογή και ανανέωση των κομματικών δικτύων σε αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί πως μπαίνοντας στη συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άνδρα ανάπηρο, ο οποίος είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να επιβιώσει με 500 ευρώ τον μήνα.