«Το ταξίδι της Πλεύσης Ελευθερίας και στην Ευρωβουλή ξεκινάει σε λίγες ημέρες και από τις επαφές που κάναμε σήμερα και όλες τις προπαρασκευαστικές διεργασίες είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη ότι με την ευρωβουλευτή μας, τη Μαρία Ζαχαρία, θα καταγράψουμε μια εντελώς διακριτή πορεία στο Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε η επικεφαλής του κινήματος Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της που έκανε στην ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Κωνσταντοπούλου: "Πιστεύουμε στο νέο υπόδειγμα που η Πλεύση Ελευθερίας θα συγκροτήσει στην Ευρωβουλή"

Επίσης, έκανε λόγο για «μια πορεία που θα δώσει φωνή στους πολίτες, θα δώσει ζωή στην Ευρωβουλή, θα δώσει την ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να έχει μια πραγματική έκφραση, τέτοια που δεν είχε ποτέ προηγουμένως. Ξεκινήσαμε με δύναμη, με αισιοδοξία, με συνείδηση της ευθύνης και με πάρα πάρα πολύ μεγάλη όρεξη».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε παράλληλα ότι «είναι μία κρίσιμη συγκυρία και για το Ευρωκοινοβούλιο και για την Ευρώπη και πιστεύουμε στο νέο υπόδειγμα που η Πλεύση Ελευθερίας θα συγκροτήσει στην Ευρωβουλή» και προσέθεσε: «Και προς την κατεύθυνση αυτού του υποδείγματος είμαστε σε στενή επαφή τόσο στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στο πλαίσιο των πολιτικών δυνάμεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης κι εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι θα φέρουμε στο προσκήνιο θέματα που δεν έχουν ποτέ τεθεί στην πραγματική ουσία τους στην Ευρωβουλή, όπως επίσης θα δράσουμε για να ενεργοποιηθούν διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών και σύνδεσης του Ευρωκοινοβουλίου με την κοινωνία».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας βρίσκεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες μαζί με την εκλεγμένη ευρωβουλευτή του κόμματος, Μαρία Ζαχαρία, ενόψει της έναρξης των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο. Θα ακολουθήσει επίσκεψη της αποστολής στο Παρίσι και το Στρασβούργο. Στην επίσημη αποστολή της Πλεύσης Ελευθερίας συμμετέχουν η αναπληρώτρια ευρωβουλευτής και υπεύθυνη Κοινωνικών Δικτύων Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ο υπεύθυνος Αγροτικών Θεμάτων Σωκράτης Αλειφτήρας και ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Έργου της Πλεύσης Ελευθερίας Αποστόλης Μπαλμπούζης.