Την προτίμησή του στον Παύλο Γερουλάνο στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ εξήγησε ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιος του ιδρυτή του κόμματος, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Talk Radio 98,9, εξήγησε τα κριτήρια με τα οποία στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο:

«Να έχει εμπειρία υπουργού, να έχει επαφές με το εξωτερικό, να φύγουμε από το 10%. Ποιος θα φέρει τον κόσμο πίσω, ποιος θα ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτή αγκαλιά, αυτό που έλεγα προεκλογικά και το λέω μετά τις εκλογές, γιατί μέχρι τώρα είναι κλειστό το σύστημα, κλειστό. Γι’ αυτό δεν πήγαμε καλά. Πρέπει να ανοίξει. Και, δεύτερον, δεν είναι αντιπαπανδρεϊκός. Θέλετε αυτό το κριτήριο, αυτό το απλό κριτήριο, να μη βγάλουμε αντιπαπανδρεϊκό αρχηγό».

Ο Νίκος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «είχαμε αρχηγούς που δεν ήθελαν να βλέπουν Παπανδρέου, θέλουν τους ψηφοφόρους του Παπανδρέου, δεν θέλουν τους Παπανδρέου, και τον Ανδρέα τον θυμούνται μόνο όταν δεν πάνε καλά. Καιρός να πάει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, όχι σε εμένα, στην ιστορία του».

Όπως είπε, πιστεύει ότι ο Παύλος Γερουλάνος πληροί αυτά τα κριτήρια.

«Και οι άλλοι είναι άξιοι και ελπίζω όλοι μαζί να δουλέψουν κάποια στιγμή. Το ότι κατεβαίνουν τόσοι πολλοί υποψήφιοι σημαίνει υπάρχει θυμός και θέλουν να εκφράσουν τις θέσεις τους και τις αντιρρήσεις τους. Πρέπει να γίνεται συζήτηση με όλα τα στελέχη, όχι μόνον η πρόταση του αρχηγού, όλοι μαζί, όχι μόνο σαραντάρηδες, που είναι η τάση σήμερα» συμπλήρωσε ο Νίκος Παπανδρέου.

Γιατί δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος

Εξήγησε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για αρχηγός «γιατί έτσι πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσω τους ψηφοφόρους και τη χώρα μας», για να προσθέσει με νόημα: «Εδώ ταιριάζει το όταν σε ψηφίσουν για κάτι, κ. Χατζή, επιμένεις».

Στην παρατήρηση αν αυτό είναι αιχμή για τον Χάρη Δούκα, ο Νίκος Παπανδρέου απάντησε: «Ακούστε, αν μπορείς να κάνεις δύο δουλειές συγχρόνως τόσο μεγάλες, θα είναι πολύ καλό, θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο να γίνει αυτό, να είσαι καλός σε δύο δυνατές θέσεις. Δύσκολο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια θέση και να προχωράμε. Αλλά αυτό θα το κρίνει ο κόσμος που θα ψηφίσει, δεν θέλω να κάνω κριτική. Κάτι που δεν θα έκανα εγώ, μπορεί να το έκαναν άλλοι».

Τέλος, για τις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Νίκος Παπανδρέου είπε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα μαζί του, όμως ο πρόεδρος πιθανότατα έχει, αφού ανάμεσά τους δεν υπάρχει επαφή.

«Ίσως και επειδή ζήτησα αλλαγή αρχηγού, να έχει παίξει ρόλο» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό: