Τα «87» στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίζονται πλέον αποφασισμένα να καταγραφούν ως η νέα τάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα έχει ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία τελείωσε χωρίς αποτελέσματα, αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα -το πιθανότερο τη Δευτέρα-, καθώς το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Πάντως, χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είχε ως θέμα συζήτησης τα οικονομικά του κόμματος, τα στελέχη αυτά κατέθεσαν ένα νέο κείμενο, ιδιαίτερα επικριτικό εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει και ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, τα 8 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου, μοίρασαν ένα κείμενο το οποίο είχε τρεις ενότητες. Στο πρώτο κεφάλαιο γινόταν αναφορά στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Νέα Δημοκρατία.

Στο δεύτερο, τα στελέχη αυτά εξέφραζαν τη διαφωνία τους με τις προτάσεις-ιδέες που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ για την αναμόρφωση του κόμματος. «Η κατάργηση των οργανώσεων και των Νομαρχιακών Επιτροπών στην πραγματικότητα σημαίνει διάλυση του κόμματος», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της ομάδας των 87. Στην τρίτη ενότητα γινόταν αναφορά στο «μαύρο χρήμα», για το οποίο έχει μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη που υπέγραφαν το κείμενο ζήτησαν να υπάρξει ψηφοφορία με συγκεκριμένη καταδίκη στις αναφορές αυτές προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα δεν είχε τέτοιου είδους εμπλοκές. Τελικά, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, παρά την επιμονή των 8.

Εκνευρισμός υπήρξε, πάντως, και όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τα τρολ και πιο συγκεκριμένα για τον ρόλο που διαδραματίζει ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης στα εσωτερικά του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαίωνε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο και ότι γενικά ο ίδιος δεν έχει σχέση με τρολ.

Η αναστολή του φύλλου της εφημερίδας «Αυγής» βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης, με την ομάδα των διαφωνούντων να υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος έκλεισε πρώτα την εφημερίδα και τώρα ζητάει νομιμοποίηση. Την ίδια στιγμή μέλη του κόμματος έστειλαν επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη και στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου, ζητώντας τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, κάνοντας λόγο, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, εμφανίζεται να επιθυμεί τη σωστή οργάνωση του κόμματος ενόψει ΔΕΘ, στην οποία θα παρευρεθεί για πρώτη φορά. Έτσι πρότεινε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που αφορούν πέντε τομείς: τη στέγη, τις τράπεζες-ιδιωτικό χρέος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υγεία και την εργασία.

Η χθεσινή μέρα, πάντως, εκτός από τα εσωκομματικά «τζαρτζαρίσματα», είχε για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πρώτη του επαφή με τους πολίτες, καθώς από νωρίς το απόγευμα δεκάδες άνθρωποι προσήλθαν στα γραφεία της Κουμουνδούρου που ήθελαν να τον δουν και να του πουν τα προβλήματά τους. Μέχρι αργά το βράδυ είχε μιλήσει με περισσότερους από 40 πολίτες, οι οποίοι μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά στην Κουμουνδούρου βρέθηκαν περισσότεροι από 80 πολίτες.