Νέα «καρφιά» με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, ως συνέχεια του «υπόγειου πολέμου» μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

«Όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε σε επικριτικό τόνο, ερωτηθείς για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «προφανώς, γιατί υπήρξε Πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος». Τόνισε επίσης «ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων».

Κασσελάκης: Είχα μιλήσει πολλές φορές στον Τσίπρα για τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τα οικονομικά

«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα» συνέχισε για τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος». «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος» τόνιζε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Για την κριτική Σπίρτζη

«Κοιτάξτε καταρχάς υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα και κάθε μέλος ή ομάδα μελών μπορεί να προβεί σε όποια στην επιτροπή δεοντολογίας που λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς και θα εξεταστεί», περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα σεβαστώ απόλυτα την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας» συνέχισε, ενώ «θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Άρα, το να σχολιάζεις απέξω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει το να βοηθά από μέσα είναι το δύσκολο, η μπάλα στο γήπεδο παίζεται», πρόσθεσε.

Η τάση των «87» με σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα

Σημειώνεται πως, στον απόηχο και της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, πως τα «87» στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίζονται πλέον αποφασισμένα να καταγραφούν ως η νέα τάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα έχει ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία τελείωσε χωρίς αποτελέσματα, αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα -το πιθανότερο τη Δευτέρα-, καθώς το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Πάντως, χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είχε ως θέμα συζήτησης τα οικονομικά του κόμματος, τα στελέχη αυτά κατέθεσαν ένα νέο κείμενο, ιδιαίτερα επικριτικό εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει και ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, τα 8 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου, μοίρασαν ένα κείμενο το οποίο είχε τρεις ενότητες. Στο πρώτο κεφάλαιο γινόταν αναφορά στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Νέα Δημοκρατία.

Στο δεύτερο, τα στελέχη αυτά εξέφραζαν τη διαφωνία τους με τις προτάσεις-ιδέες που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ για την αναμόρφωση του κόμματος. «Η κατάργηση των οργανώσεων και των Νομαρχιακών Επιτροπών στην πραγματικότητα σημαίνει διάλυση του κόμματος», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της ομάδας των 87. Στην τρίτη ενότητα γινόταν αναφορά στο «μαύρο χρήμα», για το οποίο έχει μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη που υπέγραφαν το κείμενο ζήτησαν να υπάρξει ψηφοφορία με συγκεκριμένη καταδίκη στις αναφορές αυτές προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα δεν είχε τέτοιου είδους εμπλοκές. Τελικά, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, παρά την επιμονή των 8.