Αποφασισμένος διπλά, τόσο για να ρίξει τους τόνους του δημοσίου διαλόγου όσο και για να λύσει το θέμα με τις πολύ σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

*Διαβάστε εδώ: Υπουργείο Υγείας: Ελήφθη η απόφαση για το εφημεριακό έργο ιδιωτών γιατρών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ - Ο Άδωνις δεν προχωρά σε επίταξη υπηρεσιών

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Όλη η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες τον μήνα και εισπράξαμε σχεδόν καθολική άρνηση. Πιστεύετε ότι το να πάει ένας ιδιώτης παθολόγος, την ώρα που το νοσοκομείο δίπλα του έχει πραγματικό πρόβλημα λειτουργίας και να κάνει δύο εφημερίες το μήνα είναι τόσο μεγάλη θυσία προς τους συμπολίτες του, προς την κοινωνία, προς την πόλη του, προς το νησί του; Είναι τόσο μεγάλη θυσία;”.


«Έχουμε πρόβλημα»

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε, στους ίδιους χαμηλούς τόνους: “Κάνω μια ύστατη έκκληση στο φιλότιμο αυτών των ανθρώπων και τους λέω: Έχουμε πρόβλημα. Δεν θέλουμε ούτε να σας ξεβολέψουμε, ούτε να σας κλείσουμε τη συνταγογράφηση, ούτε να φαίνεται ότι τσακωνόμαστε, ούτε τίποτα. Δεν μπορούμε όμως να λέμε στον πιο οικονομικά αδύναμο συμπολίτη μας ή σε εκείνον που δεν θέλει να πάει στον ιδιώτη γιατρό “κόψε το λαιμό σου”. Γιατί όταν του λέμε ότι το νοσοκομείο δεν θα έχει παθολόγο και η μόνη σου επιλογή είναι να πας σε παθολόγο στον ιδιωτικό τομέα, είναι σα να του λέμε ή θα έχεις λεφτά να πληρώσεις ή μείνε χωρίς γιατρό. Με συγχωρείτε, εγώ αυτό δεν μπορώ να το πω. Εγώ δεν φλέγομαι να πάρω κατασταλτικά μέτρα, προφανώς το κράτος έχει άπειρες επιλογές για να υποχρεώσει κάποιον να κάνει κάτι. Εγώ λέω: σας προσφέρουμε μπλοκάκι, θα πληρώνεστε όσο οι γιατροί του ΕΣΥ για να κάνετε δύο εφημερίες το μήνα, βοηθήστε μας. Και μέχρι του χρόνου θα έχουμε σκεφτεί και άλλες λύσεις μήπως καταφέρουμε και καλύψουμε τα κενά”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ngflsq90tt)