Η υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή το πολλαπλό βιβλίο τόνισε πως «θα υπάρχουν ψηφιακά αποτυπωμένα βιβλία από το 2025 και έγχαρτα από το 2026. Θα υπάρχουν τουλάχιστον τρία βιβλία για κάθε διδακτικό αντικείμενο πράγμα το οποίο διευκολύνει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές να έχουν πηγές πληροφόρησης που είναι περισσότερες της μίας».

«Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε και με την ΟΛΜΕ και με τη ΔΟΕ. Από τη δική μας πλευρά δεν μπαίνει καμία ατζέντα, ότι θέλουν οι συνδικαλιστές θα το συζητήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε συνεργάτες, οι συναντήσεις μας καλό θα ήταν να είναι και πιο συχνές αλλά τα καθήκοντα και των δύο πλευρών δεν το επιτρέπουν πάντοτε αλλά σίγουρα είναι επιβεβλημένες», συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή «θα γίνουν παρεμβάσεις και θα αφορούν στην ειδική αγωγή, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και τις πανελλαδικές. Για τις πανελλαδικές θα σας πω αυτό που έχει πει ο υπουργός επανειλημμένα, το κεκτημένο της αντικειμενικής και αδιάβλητης εξέτασης των πανελλαδικών δεν το θίγουμε, είναι κάτι για το οποίο καμαρώνουμε, την διαδικασία όμως μέχρι να φτάσουν τα παιδιά μας στις πανελλαδικές, την καλύτερη προετοιμασία τους ώστε να αποφορτίσουμε από το άγχος της μιας και μοναδικής εξέτασης τη θέλουμε, την επιθυμούμε και στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».

Για τους διορισμούς καθηγητών υποστήριξε ότι «τα σχολεία πια ανοίγουν με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους γιατί και η τεχνολογία μας επιτρέπει να τα κάνουμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα αυτά αλλά το νούμερο των 10.000 διορισμών είναι κάτι που δεν το περίμενε η εκπαιδευτική κοινότητα και ήταν επιτυχία του υπουργού σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομίας γιατί έγινε σωστή αξιολόγηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει το υπουργείο μας. Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και αναπληρωτές, έχουμε αυτή την ανάγκη να συμπληρώνονται οι λειτουργικές ανάγκες και με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς».

«Κάθε χρόνο θα γίνονται διορισμοί. Η προσπάθεια του υπουργείου είναι οι διορισμοί να είναι αρκετοί και είδατε ότι επειδή έγινε συστηματική προσπάθεια και καλή επεξεργασία πέτυχε το υπουργειο τους 10.000 διορισμούς. Η προσπάθεια είναι κάθε χρόνο το νούμερο αυτό να μειώνει τους αναπληρωτές και να βελτιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία στα δημόσια σχολεία. Είναι πολύ νωρίς να πούμε το νούμερο των διορισμών γιατί απαιτείται συνεργασία και με το υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομίας πάντως είναι κάτι που δεσμευόμαστε ότι κάθε χρόνο θα γίνονται διορισμοί οι περισσότεροι δυνατοί», κατέληξε η κυρία Μακρή.