Για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

*Διαβάστε εδώ: Ακρίβεια: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για... κροίσους - Εξωφρενικό το κόστος για ταξίδι με πλοίο

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση στο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, απάντησε: «Νομίζω ότι τα αρμόδια υπουργεία μελετούν και πολύ σύντομα θα κάνουν την παρέμβαση που πρέπει να αξιολογήσουν ότι θα κάνουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά, είχε γίνει και στο παρελθόν, ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε γίνει και νωρίτερα, εάν κριθεί από τα αρμόδια υπουργεία ότι κάτι στρεβλό γίνεται εκεί και πρέπει προς την κατεύθυνση αυτή να παρέμβουν».


Για την υπόθεση Μπελέρη

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη, ο κ. Οικονόμου είπε: «Ο στόχος ήταν να αναδειχθεί ότι στην Αλβανία υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα κράτος δικαίου. Υπάρχει πρόβλημα σεβασμού θεμελιωδών αρχών και αξιών του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σεβασμού των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας και σεβασμού ενός δικαιώματος που είναι ακρογωνιαίος λίθος της ΕΕ, του σεβασμού της δημοκρατικής βούλησης των πολιτών».

«Ο σκοπός της υποψηφιότητας του κ. Μπελέρη ήταν να ενισχυθεί η αίσθηση και η αντίληψη ότι στην Αλβανία υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με το κράτος δικαίου και με το σεβασμό παραδοσιακών κεκτημένων της ευρωπαϊκής πολιτικής», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Οικονόμου  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  12-07-24