Η Πλεύση Ελευθερίας θα φέρει στην Ευρωβουλή «τη φωνή των πολιτών, των γυναικών και των ανδρών, των παιδιών και των μεγαλύτερων, των εργαζόμενων, των ανθρώπων των κινημάτων» ανέφερε σε δήλωσή της στην ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας: «Έχουμε μία ευρωβουλευτή αλλά μεγάλη δύναμη, μεγάλη όρεξη και απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος να είμαστε εδώ για τους πολίτες».

Ειδικότερα, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε στην ΕΡΤ:

«Συνεχίσαμε σήμερα τις επαφές της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες και ετοιμαζόμαστε για μια θητεία της ευρωβουλευτίνας μας της Μαρίας Ζαχαρία που θα είναι εντελώς διαφορετική από κάθε προηγούμενο. Θα φέρουμε στην Ευρωβουλή τη φωνή των πολιτών, των γυναικών και των ανδρών, των παιδιών και των μεγαλύτερων, των εργαζόμενων, των ανθρώπων των κινημάτων.

Θα φέρουμε στην Ευρωβουλή τα αιτήματα για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα, για μια χώρα όπως την αξίζουμε, τα αιτήματα που αφορούν τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών, όλα εκείνα που πρέπει να ακουστούν, θα ακουστούν δυνατά.

Έχουμε μία ευρωβουλευτή αλλά μεγάλη δύναμη, μεγάλη όρεξη και απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντος να είμαστε εδώ για τους πολίτες. Η Πλεύση Ελευθερίας ξεκινά το ταξίδι και από Δευτέρα στο Στρασβούργο θα ξεκινήσει μία εντελώς διαφορετική συμμετοχή στην Ευρωβουλή»
.