Στο σχέδιο συγχώνευσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ACTION24 δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «βγήκε από μέσα του ο Βαρουφάκης, ωραία το είπε ο Παύλος Μαρινάκης».

Προχωρώντας στην κριτική του, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Τράπεζα Αττικής, είναι αυτό που λέμε, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί". Αν σήμερα η Τράπεζα Αττικής χρειάζεται ανακεφαλοποίηση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι γιατί υπάρχουν δάνεια, τα οποία έχουν δοθεί την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά δεν πληρώθηκαν. Και δόθηκαν όχι προφανώς με τραπεζικά κριτήρια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nf8xqke4kx)

Ο Μάκης Βορίδης επισήμανε πως «με τη διευκρίνιση δε, ότι όχι εμείς, αλλά ο επόπτης, η Τράπεζα της Ελλάδος, μιλά για δύο τράπεζες, στις οποίες πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» και στη συνέχεια παρέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Με την, υπό συζήτηση, πρόταση «ισχυροποιούνται δύο τράπεζες που είχαν θέμα σήμερα, σώζουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων, φτιάχνουμε έναν ισχυρό πυλώνα, ο λεγόμενος 5ος πυλώνας απέναντι στις 4 συστημικές τράπεζες. Αυτό μας ενδιαφέρει για να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό, να περιορίσουμε το εύρος μεταξύ επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και επιτοκίων δανείων, να μειωθούν οι προμήθειες, γιατί αυτός ο πυλώνας θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι στις 4 συστημικές».

Και, ακολούθως, «έρχεται ο κ. Κασσελάκης -ω δια του θαύματος!- και μας λέει να μην το κάνουμε, δηλαδή να πληρώσουν οι καταθέτες. Αν έχει κάποιος συμφέρον να μην γίνει, είναι αυτός που δεν θέλει να ενισχύσει τον τραπεζικό ανταγωνισμό. Δηλαδή αρέσουν πολύ στον κ. Κασσελάκη οι κλειστές αγορές». Εν κατακλείδι, «το ελληνικό Δημόσιο θα βγει και χρηματο-οικονομικά ωφελημένο», τόνισε κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.