«Θα παραμείνω και δήμαρχος, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι θα ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «της κυβέρνησης δεν της αρέσει να λέω ότι υπάρχουν λίγες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες νέμονται όλο το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι στο ΕΣΥ έχουμε αυτή την κατάντια».

«Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με τους άστεγους, με τη φτώχεια;», διερωτήθηκε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο Live News και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συγκυρία, έχουμε ένα επιτελικό κράτος που δημιουργεί ανισότητες».

Παράλληλα, επισήμανε πως «χρειαζόμαστε πρώτοι στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε, για να δείξουμε το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να γίνουμε συμμετοχικοί και συμπεριληπτικοί για να αλλάξουμε τη χώρα» και σχολίασε ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνητική ανατροπή, καθώς «βαθαίνουν η κρίση και η φτώχεια και η κυβερνητική κρίση μπορεί να γίνει εθνική.

«Αντί να συζητάμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου και ανάπτυξης, μιλάμε για καρέκλες και συγκολλήσεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2no899a69hl)

 

Χάρης Δούκας για κύκλωμα εκβιαστών: "Είναι ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες"

Στη συνέχεια, ο Χάρης Δούκας σχολίασε το κύκλωμα εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως θα δείξει μηδενική ανοχή και ανέφερε πως πρόκειται για «ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες. Είναι ο Δήμος, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Νομαρχία. Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή έχει βάθος. Είμαστε εδώ να πούμε ότι θα δείξουμε μηδενική ανοχή, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει. Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα με κάθε τρόπο».

Τέλος, ανέφερε πως ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές. «Να "σφίξουμε" τα πρόστιμα και τους ελέγχους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2no0nxfzd55)