«Για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, που όπως είπε δημιουργεί ''κενά στις δικές μας αμυντικές ικανότητες''» τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κατρίνης «μέχρι σήμερα, όσες φορές και αν έθεσα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή ή στο δημόσιο διάλογο, απάντηση δεν πήρα ποτέ. Ερχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και επιβεβαιώνει την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. Μέχρι τώρα αυτό το μαθαίναμε από ξένους αξιωματούχους όπως ο κ. Σολτς ή ο κ. Ζελένσκι γιατί η κυβέρνηση είχε αρνηθεί κάθε ενημέρωση».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «το χειρότερο όμως είναι ότι πλέον ο πρωθυπουργός διαπιστώνει κενά στο σύστημα ασφάλειας της χώρας, λόγω της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορεί να παραχωρούνται χωρίς να αντικαθίστανται αμυντικά συστήματα πάνω στα οποία στηρίζεται η άμυνα της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που υφίσταται απειλή από την Τουρκία που φτάνει μέχρι την αμφισβήτηση συνόρων, κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνθηκών».

«Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός καλείται να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: Για τα αμυντικά συστήματα και το υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, υπήρξε θετική εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας; Γιατί όταν διαπιστώνεται, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κενό στην αμυντική ικανότητα της χώρας λόγω της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, η κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση. Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση, απαιτεί συνεννόηση. πρόταξη της έννοιας του εθνικού συμφέροντος» καταλήγει ο κ. Κατρίνης.