Την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι µε δική του απόφαση) θα ανοίξει το αµέσως επόµενο διάστηµα ο Χρήστος Σπίρτζης, καθώς βάσει πληροφοριών στα ηγετικά κλιµάκια της Κουµουνδούρου πνέουν µένεα και θεωρούν πως ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας, επικρίνοντας διαρκώς και δηµοσίως τον Στέφανο Κασσελάκη.

∆ιαδικαστικά, για να συµβεί αυτό, θα πρέπει αυτοβούλως ή µετά από επίκληση του ίδιου του προέδρου να παρέµβει η Επιτροπή ∆εοντολογίας και να εξετάσει το θέµα. ∆ηλαδή ο επικεφαλής της Επιτροπής, Γιάννης Μπενίσης, θα πρέπει να συγκαλέσει το όργανο και να ζητήσει από τον Χρήστο Σπίρτζη εξηγήσεις για τα όσα λέει, καθώς και για την παραβίαση του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ. Σύµφωνα µε το καταστατικό, τα µέλη και τα στελέχη του κόµµατος θα πρέπει πρώτα να λένε την άποψη του κόµµατος και µετά τη δική τους, πράγµα που, όπως λένε όσοι ξέρουν, δεν κάνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πηγές η διαδικασία αυτή δεν αφορά άλλα στελέχη τα οποία διαφωνούν µε τον πρόεδρο, καθώς αυτά κινούνται καταστατικά. Άλλωστε σε τρεις µήνες από τώρα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το πολύ ισχυρό σε αυτή τη φάση προεδρικό σύστηµα θα µπορεί να αφήσει εκτός οργάνων τους διαφωνούντες.

Εν τω µεταξύ, και χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε για µια ακόµη φορά τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την άσχηµη οικονοµική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του (Τalk Radio) επέµεινε ότι ο προκάτοχός του γνώριζε την κακή οικονοµική κατάσταση του κόµµατος. «Προφανώς τη γνώριζε, γιατί υπήρξε πρόεδρος του κόμματος για 15 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και συμπλήρωσε εξαπολύοντας ευθείες βολές στον κ. Τσίπρα: «Έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) στις εκλογές 2023, και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών, όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο. Και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Επανέλαβε μάλιστα τα όσα έχει πει για τη διαφήμιση που έπαιρνε η εφημερίδα, αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για την περίοδο Τσίπρα. «H διαφημιστική σύμβαση που είχε η “Αυγή” δεν συνάδει με την κουλτούρα της “Αυγής”. Αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών και προφανώς αυτή τη σύμβαση τη σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να τη συνάψει πριν γίνω εγώ πρόεδρος», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Είναι γνωστά σε όλους και στην προηγούμενη ηγεσία αυτά τα ζητήματα. Το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στη σημερινή ηγεσία». Όλα αυτά τα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα οι σύντροφοι του στην Πολιτική Γραμματεία τού ζητούσαν να καταδικάσει τις σχετικές αναφορές για το μαύρο χρήμα στην περίοδο Τσίπρα.