Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα. Σημειώνεται πως η ίδια πρόσφατα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «δεν θα είναι απούσα» από τις διεργασίες. Κατά πληροφορίες, είναι, μάλιστα, αρκετά πιθανό να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Η Διαμαντοπούλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της την Τρίτη - Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Γερουλάνος

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mwdt8pfx3l)

ΠΑΣΟΚ: Περιοδείες και επαφές

Από την πλευρά τους, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος συνεχίζουν την προεκλογική μάχη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται περιοχές της Ελλάδας και σήμερα θα βρεθεί στη Σύρο. Θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στις 15:30 το αποστακτήριο Μακρυωνίτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία εξαπολύει επιθέσεις στην κυβέρνηση. Χθες με ανάρτηση στο facebook επικαλούμενος έρευνα του ΙΕΛΚΑ πως ένας στυς δύο δεν θα κάνει διακοπές λόγω του αυξημένου κόστους σε εισιτήρια και διαμονή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με την ακρίβεια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, από την πλευρά του, συνεχίζει και αυτός τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Πρέβεζα, Κοζάνη και Γιάννενα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται σε επαφές με κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nbkh5n8cxt)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Political ο Χάρης Δούκας ανέφερε: «Αν πίστευα ότι η νίκη στο δήμο της Αθήνας δεν μπορεί να επαναληφθεί στις εθνικές εκλογές, δεν θα ήμουν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το πιστεύω και το πιστεύω όλο και περισσότερο, βλέποντας πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Η ευρεία και πολύχρωμη κοινωνική πλειοψηφία, που υπέγραψε τη νίκη της Αθήνας, υπάρχει και σε εθνικό επίπεδο».

Μάλιστα, προβλέπει πως το ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή ηγεσίας μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά του.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας χθες στο Mega αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη χώρα λέγοντας ότι έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται η διοίκηση του κράτους και για τις αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο αυτό. «Αυτήν την πρόταση, που την έχω καταθέσει εδώ και καιρό, θέλω να τη συζητήσω».

Ο κος Γερουλάνος στάθηκε στο γεγονός πως, ανέκαθεν, το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα: «Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, πάντοτε, εκπροσωπούσε σοβαρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το πώς διοικείται η χώρα και το πώς λειτουργεί η οικονομία. Σήμερα, έχουμε ένα μοντέλο γύρω από το Μαξίμου, το οποίο συγκεντρώνει την εξουσία και τον πλούτο. Παλιά, είχες και 10 Υπουργούς που συναποφασίζανε για τα πράγματα. Σήμερα έχεις ένα Μαξίμου το οποίο ελέγχει τα πάντα. Εμείς, θέλουμε η εξουσία να πάει όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται, ώστε ο πλούτος να διαχέεται εκεί που πολλαπλασιάζεται».

Μιλώντας για τους στόχους του κόμματος τα επόμενα χρόνια, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας τόνισε πως: «Η πορεία που ξεκινάμε τώρα θα τελειώσει στις εθνικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάζει τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια και να την κερδίσει».

Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν υπογραφές

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Γιάννης Κανελλάκης έχουν ξεκινήσει και αυτοί με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποψηφιότητά τους.

Από χθες τέθηκε σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δημιούργησε η βουλευτής Βορείου Τομέα Μιλένα Αποστολάκη στην προσωπική της ιστοσελίδα, για την συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, είναι πλέον διαθέσιμη στα μέλη του Κινήματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nqs3smi4j5)