O υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, δήλωσε: «Πιστεύουμε και επιδιώκουμε στη συνεργασία όλων: των καταναλωτών, των καταναλωτικών οργανώσεων, των βιομηχάνων, των εταιρειών σούπερ μάρκετ και της υγιούς επιχειρηματικότητα γενικά, των ανεξάρτητων αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στη Real News τόνισε πως ενώπιον του κύματος της ακρίβειας ο καθένας πρέπει να ανταποκριθεί στην αποστολή του, να δείξει υπευθυνότητα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη και για αυτό αναβαθμίζεται η πλατφόρμα ενημέρωσης για τις τιμές των προϊόντων, e-katanalotis, και εντείνονται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον νόμο.

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε πως υπάρχουν σοβαρά κενά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και οι αρχές συνεργάζονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Λέμε «ναι» στο θεμιτό κέρδος, «όχι» στην αισχροκέρδεια, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιπλέον, τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι η συνεχής πτώση του πληθωρισμού τροφίμων και θα κάνει ό,τι περνάει από το δικό τους χέρι, γι’ αυτό και πάρθηκαν μέτρα παρέμβασης στην αγορά, παρακολουθούνται τα αποτελέσματα και θα γίνει ό,τι ακόμη χρειαστεί για την αποκλιμάκωση των τιμών.